O sculptură a artistului Jeff Koons, vândută pentru o sumă record la Christie’s din New York

-


O sculptură a celebrului artist american Jeff Koons s-a vândut miercuri pentru suma de 91,1 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate de Christie’s la New York, stabilind astfel un record pentru o lucrare a unui artist în viaţă, scrie AFP.

 

„Rabbit”, un mulaj din oţel al unui iepure gonflabil de jucărie, a depăşit recordul stabilit de tabloul „Portrait of an Artist (Pool with Two Figures- foto mai jos)”, al britanicului David Hockney, vândut pentru 90,3 de milioane de dolari la mijlocul lunii noiembrie, la Christie’s la New York. Tabloul lui David Hockney a fost realizat în 1972, fiind o epopee în culori a dragostei și a durerii. Vânzarea acestei lucrări la Christie’s a fost o recunoaștere a talentului artistic al lui Hockney, unul dintre cei mai remarcabili artiști din ultimii 60 de ani.

sursa foto: Christie’s

Deşi această sculptură a licitaţiei de primăvară de la Christie’s a fost adjudecată pentru 80 de milioane de dolari, preţul său final a ajuns la 91,075 milioane de dolari, ca urmare a introducerii unor comisioane.

Sculptura are 104 centimetri şi este parte a unei serii de trei realizate de Koons în 1986. De asemenea, oficialii celebrei case de licitaţii Christie’s nu au dat publicităţii numele cumpărătorului, sublinind faptul că la licitaţie au participat colecţionari din întreaga lume.

Prin această vânzare, Koons şi-a recuperat recordul deţinut înainte de a fi detronat pentru scurt timp de tabloul pictorului David Hockney. Tabloul „Balloon Dog”, vândut pentru 58,4 milioane de dolari în 2013 a deţinut acest record timp de cinci ani.

Una dintre cele mai cunoscute lucrări ale artistului, „Rabbit” provine din colecţia lui S.I. Newhouse, fostul patron al grupului de presă Condé Nast (decedat în 2017), care include revistele Vanity Fair, Vogue şi The New Yorker.

Citeşte şi:

Piesele calificate în cea de-a doua semifinală de la Eurovision 2019. Emoţii pentru Ester Peony

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.