O vedeți pe Cati la Cotroceni?

-


O remarcă cineva pe tanti Cati de la Educație? Nu trece zi de la bunul `mniezo să nu spună ceva, să nu reformeze sistemul la a cărui „dezvoltare” a contribuit, făcând un superb dribling din glezna-i fină și întorcând mizeria lăsată de ea și colegii de partid într-o nouă și revoluționară reformă.

Tremură finlandezii de frica faptului c-o să le luăm locul în topul sistemelor educaționale.

Dar am o bănuială că nu-i stă Ecaterinei Andronescu mintea prea mult la elevii patriei, ci la scaunul de la Cotroceni. Dacă e să fim sinceri, e și singura prezență acceptabilă pentru un astfel de post din partea social-democraților.

Alegerile sunt aproape și PSD-ul încă n-are un candidat. Pe cine?

Dragnea? Să fim serioși. Ar avea poate cel mai rușinos rezultat din istorie, asta dacă nu reușește să plimbe toată țara cu autocarul și să readucă la viață toți morții începând cu anul 1000.

Tăriceanu nu-i o soluție pentru că orgoliul PSD-ului e prea mare. Tăriceanu, pentru mulți de acolo, e ca și cum ți-ai lăsa țara pe mâinile unui străin. Unde mai pui că n-ai putea avea încredere în Tăriceanu. Nu-ți poți lăsa sora nici 5 minute în aceeași cameră cu el că se și căsătorește cu ea și apoi divorțează.

Alt membru al vrednicului partid? Cineva cu o imagine cât de cât? Vreun Luceafăr nepătat? Nu există. Cel puțin n-a ieșit până azi la lumină și când o să-l arate lumii? Au ratat șansa cu Firea, dar nu risca Dragnea să piardă partidul. Am putea să ne rugăm la toate brâurile Maicii Domnului să-l pună pe Codrin Ștefănescu în cursa pentru Cotroceni, pentru un show total, dar țara asta n-are atâta noroc.

Tocmai de aceea tanti Cati pare cea mai bună opțiune. E din aceeași ligă cu tanti Viorica, doar că are cu 2-3 pliante mai multe citite. Dar e ascultătoare. Unde mai pui că-n ochii multora tanti Cati e aia care s-a revoltat. Care a mârâit la stăpân, deci e pasibilă și de coloană vertebrală. Ce mai contează că apoi s-a întors cu coada între picioare lângă tron, pentru un post călduț? Prostimea uită nuanțele.

Tanti Cati vorbește foarte mult în ultimele zile. Taie din vacanțe, pune învățământul pe picioare. Să nu ne surprindă cu o candidatură oficială precum o lucrare neanunțată. Asemănarea dintre candidatura ei și un examen pe nepregătite e că la final nota e aceeași: 4. Poate dacă mergem cu ceva pupăm de un 5-6 și mai trecem un an.

Citește și: O cunoscută învățătoare despre adevăratele probleme din Educație: „Ducem lipsă de profesorii care să-i formeze pe dascălii de azi”. INTERVIU

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.