Olivia Steer, noi declarații șocante în contextul epidemiei de rujeolă. „Tot ce face ministerul Sănătății este un abuz“

-


Lansarea în dezbatere publică a proiectului legii vaccinării a scos-o din nou la rampă pe Olivia Steer, recunoscută drept unua dintre ceșe ai puternice voci împotriva vaccinurilor. În context, Steer a vorbit despre cazurile copiilor morți în spitale din cauza epidemiei de rujeolă, precizând legat de acest subiect că ,,acestea sunt doar niște declarații politice”.

„Acestea sunt doar niște declarații politice. A văzut cineva vreo dovadă că acești copii au murit într-adevăr de rujeolă? Avem buletine de la medicina legală? Nu am văzut și nu au fost oferite niciodată publicului aceste dovezi. Am văzut doar că acești copii au murit în spital, așa că eu, care știu care e situația spitalelor din România, sunt foarte suspicioasă cu privire la această declarație. Cred că fie e vorba de o infecție intraspitalicească sau de malpraxis. Dacă un copil este într-o mașină, pe stradă, are rujeolă și moare în accident de circulație, Ministerul Sănătății va spune că a murit din cauza pojarului pentru că avea virusul. Mi-am vaccinat copiii până la un moment dat, când am aflat toate informațiile pe care le știu astăzi. Care este motivul pentru care aș accepta ca băieții mei să fie vaccinați cu substanțe extrem de toxice?!”, a spus Steer, în cadrul unei emisiuni la B1Tv.

Olivia Steer a mai fost întrebată de ce este  împotriva vaccinurilor, această precizând ferm că ceea ce face Ministerul Sănătății este un abuz.

,,Din principiu. Pentru că am terminat Dreptul și știu care sunt legile, care sunt drepturile mele. Tot ceea ce face Ministerul Sănătății, că ne tot amenință cu această lege a obligativității vaccinării, este un abuz. Tot ce face Ministerul Sănătății este un abuz. Să oblige pe cineva să se vaccineze sau să recurgă la orice procedură medicală împotriva voinței lui sau împotriva voinței părinților, dacă vorbim despre un minor, este neconstituțional”, a mai spus Olivia Steer.

Într-o lege pusă în dezbatere publică  de ministrul Sănătății, apare propunerea ca părinții să fie acuzați de rele tratamente dacă nu își vaccinează copiii.

Consilierul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat faptul că numărul persoanelor care au murit din cauza rujeolei a ajuns la 21. Rujeola a mai făcut două victime, un copil de un an și jumătate, respectiv o tânără în vârstă de 17 ani.

,,Sunt 21 de decese înregistrate. A mai murit încă un copil de un an și jumătate care nu era vaccinat și de asemenea o tânără în vârstă de 17 ani are avea și alte comorbidități ar care nici ea nu fusese vaccinată la timp. De ce se îmbolnăvesc aceste persoane, pentru că virusul rujeolic circulă la copiii în vârstă între unu și cinci ani care nu au fost vaccinați și atunci există riscul să se îmbolnăvească cu cei cu vârstă mai mică de un an care nu sunt încă protejați de vaccin și sunt decese în rândul acestor copii”, a spus Rafila, citat de Agerpres.

El a precizat că în proiectul de lege privind vaccinarea, care a fost pus în dezbatere publică, este prevăzută sancționarea MS, a DSP, a medicilor implicați în implementarea programului de vaccinare.

,,Nu discutăm numai despre sancționarea părinților, discutăm despre sancționarea Ministerului Sănătății dacă nu își face treaba, despre sancționarea DSP dacă nu își fac treaba, despre sancționarea medicilor implicați în implementarea acestui program de vaccinare”, a spus consilierul.

Potrivit ultimelor date raportate de Centrul Național de Supraveghere și Control a bolilor transmisibile, din luna septembrie au fost raportate peste 4.000 de cazuri de rujeolă.

Citește și:

„Bombele calorice“ de pe masa de Paște

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *