OMS: Coronavirusul din China nu a devenit încă o urgență la nivel mondial

-


Organizația Mondială a Sănătății(OMS) a fost din nou divizată în ceea ce privește declararea unei urgențe de sănătate publică la nivel internațional în cazul virusului care a izbucnit în Wuhan și care a produs decesul a 18 persoane. Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că ”este o urgență în China”, dar nu a devenit încă o urgență la nivel mondial, deși poate deveni una”, scrie hotnews.ro.

 

”Este un pic prea devreme pentru a considera că aceasta este o urgență de sănătate publică la nivel internațional. Nu înțelegeți greșit, este o urgență în China. Dar încă nu este o urgență de sănătate mondială. Va putea deveni una”, a subliniat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a comentat și măsurile luate de China pentru a limita răspândirea virusului, închizând cinci orașe.

”Sperăm că vor fi eficiente și pentru scurtă durată”, a subliniat oficialul OMS, care a adăugat că nu recomandă restricții mai largi în ceea ce privește călătoria și comerțul.

În schimb, autoritățile chineze au anunțat joi al 18-lea deces provocat de coronavirus la un bărbat de 80 de ani, în timp ce cinci orașe din China, Ezhou, Huanggang și Wuhan, unde a izbucnit focarul, și Chibi și Zhijiang au intrat în carantină. Autoritățile au decis suspendarea transportului public, cinematografele, teatrele și cafenelele au fost închise.

De asemenea, și Orașul Interzis, cel mai celebru monument istoric al Chinei, se va închide până la noi ordine din cauza epidemiei virale care a început să se răspândească în lume, a anunțat joi instituția. În total aproape 650 de persoane au fost infectate, dintre care 634 în China. Thailanda a raportat patru cazuri și Coreea de Sud, Japonia, Taiwan și Statele Unite câte unul. Pacienții în acest cazuri sunt ori rezidenți ai orașului Wuhan ori persoane care au vizitat recent orașul. De asemenea, o asistentă indiană care lucrează în Arabia Saudită a fost confirmată ca fiind infectată.

Citește și:

Originea coronavirusului chinezesc, incertă. Piaţa de fructe de mare din Wuhan, sub lupa cercetătorilor


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.