Coronavirusul. OMS: Penurie de măşti şi echipamente de protecţie

-


Lumea se confruntă cu o penurie de măşti şi echipamente de protecţie în lupta împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus, potrivit directorului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, scrie Reuters.

„Lumea se confruntă cu o lipsă cronică de echipamente de protecţie individuale”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei reuniuni a Comitetului executiv al OMS, la Geneva.

Potrivit acestuia, urmează să discute cu oficiali ai lanţului de aprovizionare pentru a încerca să rezolve blocajele de producţie. Astfel, la ora 05:00 GMT, existau 31.211 de cazuri confirmate de coronavirus în China continentală şi 637 de decese.

În schimb, Turcia a primit o comandă de la autorităţile chineze de circa 200 de milioane de măști de protecție, deşi fabricile turce produc circa 150 de milioane de măşti de protecţie într-un an. Fatih Arpaci, reprezentantul unei firme medicale din Turcia declara, pentru agenţia de presă turcă Anadolu, că cererea Chinei a venit ca o surpriză, deşi Beijingul este unul dintre cei mai mari producători de măşti medicale de protecţie din lume.

„Este surprinzător pentru noi, deoarece China este unul dintre cei mai mari producători de măști pentru față din lume. Turcia produce un număr de 150 de măști de față într-un singur an, dar chinezii au dorit 200 de milioane de măști pentru față. Cererile continuă să vină nu numai din China, dar și din alte țări precum Italia, Olanda, Franța, Polonia și Germania. Lucrăm 24 de ore pe zi pentru a răspunde acestei solicitări. De asemenea, lucrăm şi duminica”, a subliniat Fatih Arpaci.

„În ultimele două zile au fost raportate mai puţine cazuri de infectare în China, ceea ce este o veste bună, însă suntem precauţi. Numărul cazurilor ar putea creşte din nou”, a declarat oficialul OMS.

Alte 240 de cazuri de contaminare au fost confirmate în circa 30 de ţări şi teritorii, între care două decese – în Hong Kong şi Filipine. De asemenea, OMS a anunţat că va trimite măşti, mănuşi, costume de protecţie, aparate de respiraţie şi chiar kituri pentru a depista virusul în ţările care solicită ajutor.

Citeşte şi:

STUDIU. Tehnica Crispr, folosită cu succes în tratamentul cancerului


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.