OMS: „Persoanele cu boli cronice trebuie să evite deplasările către şi din zonele de transmitere a virusului”

-


Deplasările internaţionale ar trebui să vizeze în primul rând la urgenţele umanitare, personalul esenţial şi repatrieri, a recomandat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), subliniind că persoanele cu risc şi vulnerabile ar trebui să evite călătoriile, scrie France Presse.

„Ridicarea restricţiilor de călătorie ar trebui să se bazeze pe o evaluare aprofundată a riscurilor, ţinând cont de situaţia epidemiologică şi contextul local. Se recomandă ca prioritatea să fie acordată călătoriilor esenţiale de urgenţă”, a subliniat OMS, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit Organizaţiei, „călătorii bolnavi şi persoanele cu risc, dintre care persoanele în vârstă şi cele cu boli cronice, ar trebui să amâne sau să evite deplasările către şi din zonele de transmitere a virusului”.

„Nu există niciun risc zero în ceea ce priveşte importul potenţial de cazuri (de COVID-19) într-un context de călătorie internaţională. Când ţara de plecare şi ţara de sosire au aceeaşi rată de transmitere a virusului, nu există niciun risc substanţial, dar când ţara de plecare are o rată de transmisie mai ridicată decât cea de sosire, riscul este mai mare”, arată OMS.

Instituţia  mai subliniază importanţa ca punctele de intrare (porturi, aeroporturi, frontiere terestre) să dispună de „capacităţi sanitare adecvate pentru a testa, izola cazurile şi a pune contactele lor în carantină”.

Aceasta recomandă călătorilor să menţină distanţarea fizică, să se spele pe mâini şi să poarte masca în funcţie de situaţie, precum şi control la plecare şi sosire. La începutul acestei săptămâni, OMS a estimat că menţinerea frontierelor închise nu este o strategie „viabilă” pentru combaterea coronavirusului, recunoscând totodată dificultatea de a avea o strategie cuprinzătoare la scară internaţională.

Multe state din lume îşi închid frontierele pentru pasagerii care provin din zone de risc sau impun carantine şi teste, dar fără o strategie concertată.

Citeşte şi:

Trump: „Să amânăm alegerile până când oamenii vor putea vota în condiții de siguranță și adecvat”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.