OMS: „Coronavirusul iubeşte toate anotimpurile”

-


Anotimpurile nu par să aibă impact asupra modului în care evoluează pandemia de COVID-19, au declarat marţi oficialii Organizaţiei Mondială a Sănătăţii (OMS), avertizând asupra iluziei că oamenii ar fi mai protejaţi vara, scrie AFP.

„Anotimpurile nu par să aibă impact asupra transmiterii virusului, care a făcut peste 650.000 de decese în întreaga lume şi peste 16 milioane de cazuri de infectări”, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris.

Potrivit acesteia, în Statele Unite este vară, iar în Brazilia este iarna şi totuşi aceste state sunt cele mai afectate de coronavirus.

„Se pare că există o idee persistentă potrivit căreia virusul este sezonier, însă cu toţii trebuie să reţinem că acesta este un virus nou şi, chiar dacă este vorba despre un virus respirator, care este în mod obişnuit sezonier, el se comportă în mod diferit”, a adăugat Margaret Harris.

Referindu-se la „convingerea” că riscul de infecţie este mai mic în timpul verii, acesta a subliniat: „Vara este o problemă. Acest virus iubeşte toate anotimpurile”.

De asemenea, aceasta a recunoscut că suprapunerea virusului gripal – care este sezonier şi apare în timpul iernii – şi noul coronavirus este un motiv de îngrijorare şi riscă să crească presiunea asupra sistemelor de sănătate.

„Deci, încurajăm pe toată lumea să se vaccineze împotriva gripei”, a conchis oficialul OMS.

Citeşte şi:

România, principalul focar de COVID 19 din UE? Medicul Virgil Musta: „Nu va scădea acest val al infectărilor dacă lumea nu va înţelege că trebuie să respecte regulile instituite”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.