OMS: ”Vom atinge borna tragică de 5 milioane de cazuri de infecție cu coronavirus”

-


Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat miercuri îngrijorarea cu privire la creşterea numărului de noi cazuri de infecţii cu coronavirus în ţările sărace, în contextul în care multe dintre ţările dezvoltate au trecut deja la măsuri de relaxare, scrie Agerpres.

OMS a anunţat înregistrarea a 106.000 de noi cazuri de infecţie cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cele mai multe produse în interval de 24 de ore de la începutul epidemiei.

„Avem încă mult de parcurs până vom ieşi din această pandemie. Suntem foarte îngrijoraţi cu privire la creşterea numărului de cazuri în ţările cu venit mic şi mediu. În curând vom atinge borna tragică de 5 milioane de cazuri”, a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

De asemenea, OMS a fost criticată de preşedintele american Donald Trump pentru modul în care a tratat această epidemie la început şi pentru că a favorizat China. Recent, Trump a ameninţat chiar că SUA se vor retrage complet din OMS şi îşi vor înceta permanent finanţarea.

Directorul general al OMS a recunoscut că a primit o scrisoare de la Trump dar a refuzat alte comentarii.

„Răspunsul este simplu: am primit scrisoarea şi o analizăm”, a adăugat
Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Acesta a mai precizat că este hotărât să-şi asume responsabilitatea pentru cele întâmplate. OMS a anunţat deschiderea unei investigaţii cu privire la răspunsul în faţa pandemiei care a apărut din China la sfârşitul anului trecut.

„Am mai spus şi mai spun că OMS solicită o astfel de investigaţie mai mult decât oricine altcineva. Trebuie făcută, iar atunci când se va face trebuie să fie una cuprinzătoare”, a mai susţinut el despre această anchetă, refuzând însă să dea detalii cu privire la orizontul temporar în care ar putea fi lansată.

Citește și:

România, o ţintă predilectă a populismului global promovat de Kremlin? „Operațiunea Infektion” şi „reţeaua idioţilor utili”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.