„Omul bun la toate” îl scuză pe Dragnea: „Avea bilete de odihnă”

-


Social-democratul Florin Iordache, artizanul OUG 13, care în prezent este vicepreşedintele Camerei, a venit joi cu o scuză pentru absenţa lui Liviu Dragnea de la sesiunea extraordinară pe care liderul PSD a convocat-o, dar nu a fost prezent. Motivul: a trebuit să plece în concediu, deoarece avea „bilete de odihnă”.

„Vacanțele sau concediile nu ni le putem programa în funcție de când dă Guvernul ordonanță sau nu. Am avut mai mulți colegi care nu au participat la plen sau la Biroul permanent, pentru că erau în concediu. Fiecare, eu sau dumneavoastră sau cei care ne ascultă, are concediile stabilite din timp și, atât timp cât avem niște bilete sau avem niște rezervări făcute, nu putem sta sau să gândim înainte când va veni sau nu va veni Guvernul cu ordonanța. (…) Este președintele Camerei, dar, în același timp, constituțional, legal, normal, cum vreți să-i spunem, are dreptul la concediu. Dacă avea rezervare și trebuia să plece în concediu, putea să gândească atunci când și-a făcut rezervarea că va veni Guvernul cu ordonanțe simultan cu rezervările respective? Deci nu e nimic neobișnuit faptul că un om pleacă în concediu în momentul în care Guvernul dă o ordonanță (…). Începând cu marți, avea bilete de odihnă”, a spus, la RFI, Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

El a precizat că nu se prefigurează ca în perioada următoare să mai existe o ședință a plenului Camerei Deputaților.

„Rolul acestor ședințe de plen care au existat — la Camera Deputaților a existat o ședință de plen, la Senat n-a existat, pentru că regulamentul nu permite, pentru că nu a fost cvorum, trebuie să lucrăm în cvorum — a fost tocmai pentru a anunța ordonanțele respective și pentru a le trimite la comisii, astfel încât în perioada următoare comisiile, fie comisiile avizatoare, fie comisiile de fond, să facă un raport. Nu se prefigurează în perioada următoare să avem un plen, pentru că, foarte corect, parlamentarii fiind în vacanță, prima condiție pentru o ședință de plen ar fi să avem cvorum, deci jumătate plus unu din totalul colegilor. La începutul toamnei, probabil, undeva în ultima săptămână (din august — n.r.) comisiile vor face rapoarte, iar începând cu 1 septembrie vom avea plen și vom dezbate rapoartele respective”, a explicat Florin Iordache.

Parlamentul, mai spune Iordache, a fost convocat în sesiune extraordinară întrucât aşa prevede Constituția.

„Dacă vă uitați la articolul 115, alineatul 5 spune că atunci când Guvernul emite o ordonanță care excede competențelor sau emite o ordonanță care vizează o lege organică Parlamentul se convoacă obligatoriu. Deci aici nu era o chestiune de opțiune. Trebuia în cinci zile, fie că o convocam luni, fie că o convocam până vineri, Parlamentul trebuia convocat, pentru a fi repartizată la comisii”, a arătat Iordache.

Întrucât nu a fost întrunit cvorumul pentru desfăşurarea şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, sesiunea extraordinară cerută de Liviu Dragneanu a mai fost posibilă.  Deputaţii din opoziţie, membri ai Biroului Permanent, au fost în Parlament, dar au refuzat să participe la şedinţă.

„Am fost convocaţi de către domnul Dragnea pentru o sesiune extraordinară. Constatăm însă un lucru ieşit din comun şi grav pentru că singurul PSD-ist care s-a prezentat astăzi la muncă este domnul Iordache, omul bun la toate. Ceilalţi lideri din conducerea Camerei Deputaţilor, membrii PSD, stau bine mersi în vacanţă, în schimb aici mascarada continuă”,  declara preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac.

Citeşte şi: Ce a făcut până acum statul român pentru a-l ajuta pe Florin Barbu să-şi recupereze copiii


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *