Omul de afaceri Avraham Morgenstern primește opt ani de închisoare

-


Omul de afaceri Avraham Morgenstern a fost condamnat, vineri, la opt ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat în lipsă dosarul în care Avraham Morgenstern era acuzat de evaziune fiscală pentru că nu a înregistrat veniturile din trei contracte încheiate cu RAEDPP Constanţa şi o firmă şi nici facturile fiscale aferente acestor venituri. Decizia este definitivă.

Potrivit Mediafax, în acelaşi dosar, firma omului de afaceri – Shapir Structures – a primit o pedeapsă de 250 de zile-amendă, iar instanţa a stabilit cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la suma de 1.000 lei, societatea urmând să plătească statului suma totală de 240.000 lei. La această pedeapsă, judecătorii au adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, respectiv 80.000.

„Dispune punerea scrisorii de garanţie bancară în original în cuantum de 53.836.994,84 lei la camere de corpuri delicte, până la ridicarea acesteia de partea civilă ANAF”, conform sentinţei instanţei.

Omul de afaceri este dat dispărut din 15 mai. În urma dispariţiei lui, şeful Secţiei 6 şi adjunctul lui au fost trecuţi în funcţii inferioare, iar un poliţist este suspectat de favorizarea infractorului.

Avraham Morgenstern mai este implicat într-un dosar disjuns din dosarul de corupție al primarului Constanței, Radu Mazăre, privind construirea de locuințe sociale.

Citește și: Plângeri penale după fuga lui A. Morgenstern

Prietenul lui Mazăre, dat în urmărire internaţională


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *