„Once Upon a Time in Hollywood”, cel mai aşteptat film de la Cannes 2019

-


Regizorul american Quentin Tarantino, care a reunit pentru prima dată într-un film cele două superstaruri: Brad Pitt şi Leonardo DiCaprio, în pelicula „Once Upon a Time in Hollywood”, cel mai aşteptat film de la Cannes 2019, a avut parte de o primire entuziasmantă, marţi seară, pe scena Festivalului de la Cannes, atât din partea fanilor, cât şi a criticilor de specialitate, scrie AFP.

 

Simpatia cu care au fost întâmpinaţi cei trei artişti americani de un public foarte numeros, reunit în faţa Palais des festivals din Cannes, nu a reprezentat deloc o surpriză. Cei doi actori au mulţumit publicului, acceptând să facă numeroase selfie-uri alături de aceştia, şi au semnat multe autografe.

Spectatorii au aplaudat filmul cineastului american timp de aproximativ şapte minute după încheierea sa, o performanţă considerată rezonabil de bună, deşi nu este excepţională pentru un film proiectat la Cannes. Însă comportamentul spectatorilor din sala de proiecţie, o veritabilă celebrare, i-a smuls câteva lacrimi actorului Brad Pitt.

Înainte de a urca scările de la Palais des festivals din Cannes, Brad Pitt şi Leonardo DiCaprio au ţinut să rostească câteva cuvinte de apreciere la adresa regizorului Quentin Tarantino, care i-a reunit pentru prima dată pe ecran, alături de Margot Robbie, prezentă şi ea pe covorul roşu.

„Quentin este unul dintre ultimii (cineaşti) din marea tradiţie a cinematografiei”, a declarat Leonardo DiCaprio. „Filmul lui este o scrisoare de dragoste către Hollywood, Los Angeles şi cinematografie”, a subliniat Brad Pitt.

De asemenea, Quentin Tarantino a adus un omagiu festivalului care i-a lansat cariera şi i-a atribuit trofeul Palme d’Or în urmă cu 25 de ani pentru filmul „Pulp Fiction”: „Cannes-ul mi-a schimbat viaţa. Am venit aici cu „Reservoir Dogs”, în calitate de mic cineast independent, apoi am ajuns să fac înconjurul lumii”.

Înainte de debutul proiecţiei de marţi seară, delegatul general al festivalului, Thierry Fremaux, a cerut insistent spectatorilor să nu divulge elemente din intriga filmului, preluând astfel apelul lansat chiar de Tarantino cu o zi înainte.

„Iubesc cinematografia. Şi voi iubiţi cinematografia. Este momentul să descoperiţi o poveste, eu vă cer doar ca fiecare dintre voi să evite să spună ceva care i-ar împiedica pe viitorii spectatori să trăiască aceeaşi experienţă vizionând acest film”, a scris Quentin Tarantino, pe Twitter.

În acest lungmetraj de două ore şi 45 de minute, filmat pe peliculă de 35 de milimetri, a cărui acţiune se desfăşoară la Los Angeles în 1969, în plină mişcare hippie, DiCaprio şi Pitt îi interpretează pe Rick Dalton, un actor de westernuri televizate, respectiv Cliff Booth, cascadorul care îl dublează în acele producţii. Aflaţi în căutarea celebrităţii, ei o au ca vecină pe actriţa Sharon Tate (Margot Robbie) şi ajung să se întâlnească apoi şi cu alte staruri, precum Bruce Lee şi Steve McQueen.

Dacă va câştiga Palme d’Or sâmbătă seară, Quentin Tarantino va intra în clubul select al cineaştilor care au obţinut de două ori acest trofeu prestigios, alături de Bille August, Francis Ford Coppola, Luc şi Jean-Pierre Dardenne, Michael Haneke, Shohei Imamura, Emir Kusturica şi Ken Loach – prezent şi el în competiţia din acest an.

Citeşte şi:

Controversa din timpul show-ului Madonnei de la Eurovision

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.