UPDATE. Orban și-a depus mandatul. Nicolae Ciucă, premier interimar

-


UPDATE 20.10: Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele prin care ia act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier şi îl desemnează prim-ministru interimar pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcţia de prim-ministru al României. În conformitate cu dispoziţiile art. 106 şi ale art. 107 alin. (3) din Constituţie, preşedintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Știrea Inițială:

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seara, că  își încheie mandatul de premier după 1 an și o lună în care România s-a confruntat cu o pandemie și o criză economică.

”Plec din funcția de premier cu conștiința împăcată. Am încercat să găsim răspunsurile potrivite. Pe 6 decembrie, românii au decis componența viitorului Executiv”, a adăugat Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, demisia acestuia arată că nu se cramponează de nicio funcție.

”Obiectivul pe care îl am e de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Voi fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern care să utilizeze toate resursele și oportunitățile. După demisia mea, Guvernul va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României”, a adăugat premierul.

Acesta a mai spus că măsurile nepopulare luate au avut drept scop apărarea sănătății și a locurilor de muncă ale românilor.

Știre în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.