Orban: ”Florin Cîțu, propunerea PNL de premier. Va urma o perioadă dificilă”

-


Președintele PNL, Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, că BPC cu o singură abținere a decis ca propunerea liberalilor de premier să fie Florin Cîțu. De asemenea, acesta a mai spus că se vor purta negocieri cu USR, UDMR și Minorități pentru construcția unei majorități.

”Este indicată clar posibilitatea unei majorități. Va fi o echipă de negociere condusă de mine și de Cîțu care să negocieze formula de guvern și programul. A fost propunerea președintelui ca fiecare să scrie propunerea de premier și fiecare a scris același lucru. Nu este întâmplătoare această propunere, va urma o perioadă dificilă. Domnul Cîțu cunoaște foarte bine problemele și în mare parte are și pregătite soluții. Despre propunerea lui Ciucă? Vehicularea de nume de candidați nu îmi stă în fire. Am preferat să anunț propunerile stabilite în forutile statutare. S-au vehiculat niște nume, niciunul nu a plecat de la mine”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, este nevoie de sprijin pentru a adopta proiectele de lege întrucât nu va fi o majoritate parlamentară foarte largă.

În schimb, Florin Cîţu, propus miercuri seara de liberali pentru funcţia de prim-ministru, a declarat că în perioada următoare obiectivul este formarea unei majorităţi parlamentare pentru ca România să aibă cât mai repede un guvern votat.

„Vreau să le mulţumesc colegilor din PNL pentru încredere. Este o onoare această nominalizare şi, bineînţeles, în perioada următoare, obiectivul este să formăm această majoritate parlamentară pentru a avea cât mai repede un guvern votat. Este nevoie de un guvern cât mai repede”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dâncu, este de părere că propunerea liberalilor pentru funcţia de prim-ministru – Florin Cîţu reprezintă de fapt o propunere „de etapă”.

„Eu nu cred că este o propunere serioasă. Cred că este mai degrabă o tehnologie politică, cum aş putea să spun, adică este o propunere de etapă în aşteptarea unor alte mişcări, este o mişcare de acoperire a adevăratei propuneri. (…) Nu cred că va ajunge la votul din Parlament, mai este mult până atunci”, a declarat Dâncu, miercuri seara, la Digi 24.

El a adăugat că este posibil ca propunerea Florin Cîţu să fie una care „să arate doar că şi PNL are o opţiune”.

„Se simulează mai degrabă diversitatea. Domnul Cîţu (…) este înainte un foarte bun analist, dar acum a continuat să comunice pe Facebook, de exemplu, cele mai multe dintre măsurile sale executive, deci a rămas la calitatea de analist. Nu a vrut să meargă în Parlament atunci când era chemat, a intrat mai degrabă în polemică cu Parlamentul şi cu Opoziţia, deci s-a ocupat mai degrabă comunicaţional. Nu are rezultate bune, rezultatele economice sunt foarte proaste în această perioadă şi să nu uităm un lucru – atunci când devii premier sau candidat la premier ţi se aduc aminte şi lucrurile din biografie, să nu uităm că are un atac speculativ la adresa leului, dacă nu mă înşel, prin 2008 şi care nu ştiu dacă nu va cântări, de asemenea, în imaginea publică a unuia care vrea să fie premier”, a conchis Vasile Dâncu.

Citește și:

Cine mai crede în amenințările ”bătrânului arlechin populist” Vladimir Jirinovski?

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.