Orban consideră atacurile asupra BNR mizerabile

-


Președintele PNL este de părere că PSD dorește ca BNR să fie făcută responsabilă pentru „toate derapajele economice provocate de actul de guvernare”.

 

”Ei urmăresc două lucruri: să pună mâna pe Banca Naţională când expiră mandatul guvernatorului Isărescu, care nu este subordonat lor şi menţine o linie de politică a Băncii Naţionale în care nu vrea să asculte comenzile. Şi al doilea obiectiv: vor să dea vina pe Banca Naţională pentru toate derapajele economice provocate de actul de guvernare, pentru creşterea inflaţiei, pentru creşterea dobânzilor ş.a.m.d. (Cei de la BNR, n.r.) Au echilibrat cât de cât, pentru că s-ar fi prăbuşit leul în raport cu euro la presiunea uriaşă generată de deficitul comercial şi de toate celelalte măsuri aberante care sunt generate de ei. Resping categoric aceste atacuri împotriva Băncii Naţionale”, a declarat Ludovic Orban, la postul Realitatea tv.

Potrivit acestuia, actuala guvernare este „o catastrofă”.

„Guvernarea asta este o catastrofă şi se vede în toate datele economice. La ora actuală, au dinamitat spitalele. Sănătatea populaţiei este în pericol, pentru că în spitale este o furie generalizată, au ajuns să se certe între ei.Uitaţi-vă ce au făcut în mediul universitar. Pentru prima oară, după o lungă perioadă de timp, i-au pus cap în cap pe rectorii, pe profesorii şi pe studenţii de la universităţi, călcând în picioare orice fel de echilibru în ceea ce priveşte cifra de şcolarizare prin hotărârea de guvern pentru învăţământul superior”, a adăugat Ludovic  Orban.

La rândul său,  preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat că este  îngrijorat de creşterea ratei inflaţiei şi a indicelui Robor.

„Categoric da (îl îngrijorează inflaţia şi Robor-ul – n.r.). Eu ştiu că Guvernul trebuie să discute cu BNR. Şi eu cred că o să accept propunerea domnului Isărescu să avem o discuţie pe această temă. Eu îmi menţin punctul de vedere şi anume speranţa că la un moment dat în această ţară BNR va lucra împreună cu Guvernul şi cu Parlamentul pentru binele acestei ţări. Politica monetară este, totuşi, a BNR”, a conchis Liviu Dragnea.

Citește și:

Cum să-ți protejezi copiii pe Facebook. Patru pași pe care toți părinții ar trebui să-i urmeze

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.