Orban critică PSD pentru concesiile făcute UDMR

-


Preşedintele PNL este de părere că liderii PSD au acceptat propunerile UDMR de scădere a  pragului de la 20 % la 10%, pentru acordarea dreptului unei minorităţi de a se exprima în limba maternă, pentru “a rămâne la putere”.

Spune un lucru simplu – coboară de la 20 la sută la 10 la sută pragul pentru a acorda drepturile de a vorbi în limba minorităţilor, de a pune plăcuţe, de a obliga insituţiile publice din localitătile respective să poată să ofere cetăţenilor de altă etnie activitatea în limba lor. La acest proiect de lege a fost dat aviz favorabil şi cei care au votat pentru sunt, pe lângă parlamentarii UDMR, care era normal să voteze, parlamentarii PSD şi ALDE. Deci, preţul acestui troc este susţinerea de către PSD a propunerilor legislative formulate de UDMR, care, după părerea mea, sunt total contrare spiritului european, total contrare în general standardului de respectare a drepturilor minorităţilor în România şi mai ales sunt făcute în sfidarea românilor pentru că nu e vorba numai de modificarea legii 215 care îţi bagă 400 de noi localităţi pe lista celor în care autorităţile sunt obligate să vorbească în limba maghiară”, a declarat Ludovic Orban, scrie News.

 În opinia sa, legea privind statutul minorităţilor prevede  instituirea  unei forme de autonomie şi declararea zilei de 15 martie drept zi naţională.

El a mai spus că aleşii Uniunii “ţin în viaţă Guvernul” întrucât a fost investit datorită votului acestora.

“UDMR pescuieşte în ape tulburi, în coordonare cu guvernul mahiar. Le cer să nu intre în campania de a se victimiza doar pentru a-i servi în camapania electorală a lui Viktor Orban care se bate cu cărămida în piept că el aparără drepturile minoriţăţilor şi caută maghiari victime în ţările din jur, Slovacia sau România. Le solicit liderilor UDMR să nu intre în acest joc politic electoral, să nu caute să se victimizeze în mod gratuit şi mai ales în materie de drepturile minorităţilor naţionale, unde România este un campion”, a conchis preşedintele PNL.

Citeşte şi: De ce ne atacă ungurii din nou? Un fost ministru de Externe explică

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.