Orban despre decizia lui Iohannis privind revocarea lui Kovesi

-


În contextul așteptării unei decizii a preşedintelui Klaus Iohnnis în privința solicitării de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă la Braşov, că hotărârea  este „cronica unei decizii care este cunoscută”. El a reiterat faptul că niciunul dintre motivele ministrului Justiţiei de revocare a acesteia nu are „niciun temei serios”.

„Este cronica unei decizii care este cunoscută. În ceea ce ne priveşte pe noi, am considerat ridicole motivele prezentate de Tudorel Toader pentru a justifica propunerea de demitere a procurorului-şef DNA şi noi considerăm că nu există niciun temei serios pentru acest demers”, a spus Orban.

Referitor la posibilitatea ca PSD să atace decizia preşedintelui la Curtea Constituţională, liderul PNL a spus că toată lumea ştie că PSD are un singur obiectiv, acela de a pune “botniţă procurorilor, să nu-i mai deranjeze pentru furăciunile pe care le-au făcut sau le fac”.

“Noi susţinem independenţa justiţiei, susţinem derularea unei campanii anticorupţie. Evident, fără abuzuri, cu dosare care stau în picioare, cu doasare bine fundamentate, care să reflecte realitatea. Această campanie anticorupţie este necesară, pentru că se vede cu ochiul liber – la conducerea ţării se află nişte oameni care sunt certaţi cu legea”, a adăugat el.

În luna februarie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis revocarea şefei DNA.

Preşedintele Klaus Iohannis va anunţa săptămâna viitoare ce decizie a luat în privinţa revocării.

Citește și:

Reacția ministrului Muncii după ce un medic din Cluj și-a postat pe Facebook fluturașii de salariu

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.