Orban: ”Ne dorim creşterea pensiilor, dar în acelaşi timp vrem să avem garanţia că pensiile vor putea fi plătite”

-


Premierul Ludovic Orban susține că Executivul are ca prioritate plata pensiilor şi salariilor şi va creşte pensiile, dar numai după o analiză foarte serioasă, în funcţie de posibilităţile reale, pentru a avea garanţia că acestea vor putea fi plătite.

„Noi am prevăzut în bugetul de stat sumele necesare pentru asigurarea creşterii pensiilor, vom creşte pensiile, dar decizia de creştere a pensiilor nu poate fi luată decât după o analiză foarte serioasă. Noi ne dorim creşterea pensiilor, dar în acelaşi timp vrem să avem garanţia că pensiile vor putea fi plătite, pentru că drumul spre iad este pavat de bune intenţii. Dacă tu creşti un venit public fără să ai resursele financiare şi fără să ai garanţia că ai capacitatea să plăteşti fie salariile, fie pensiile, după prognozele pe care nu le facem numai noi, ci şi alte instituţii financiare, rişti să faci numai rău. După şase luni, în conformitate cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, vom avea raportul semestrial privind evoluţia economiei. De asemenea, vom face prognozele şi vom consulta toate prognozele făcute de Comisia Europeană sau de alte instituţii şi vom lua decizia în funcţie de posibilităţile reale, efective pe care le vom avea”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Potrivit acestuia, prioritatea este plata salariilor şi pensiilor, iar oricine critică măsurile Guvernului este „un inamic” al nivelului de viaţă al oamenilor.

„Oricum, cu siguranţă, avem ca prioritate plata pensiilor şi salariilor. Acest lucru este fundamental. Credeţi-mă, este un efort care nu este foarte uşor în condiţiile economice date, cu atât mai mult cu cât vor fi necesare resurse financiare suplimentare pentru a putea susţine economia şi pentru a putea asigura capitalurile necesare în economie pentru a avea o revenire cât mai rapidă în economie şi chiar o dezvoltare, sunt necesare resurse suplimentare. Aş mai spune un lucru: oricine critică măsurile pe care le-am luat şi mai ales măsurile pe care trebuie să se implementăm este un inamic al vieţii, al sănătăţii oamenilor şi, mai ales, al nivelului de viaţă al oamenilor. Dacă nu ţinem sub control epidemia, nici economia nu va pute a reveni cu viteză la normalitate”, a adăugat premierul.

În schimb, ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat în aprilie, că Guvernul nu ia în calcul scenariul tăierii de salarii sau pensii, în contextul crizei economice provocate de epidemia de coronavirus.

“Nu sunt luate în calcul tăieri de salarii şi pensii”, declara ministrul Finanţelor.

Acesta mai sublinia că eforturile se îndreaptă către rezolvarea crizei din sănătate şi a vorbit despre o rectificare bugetară, săptămâna viitoare, care să asigure fonduri pentru sănătate, echipamente, concedii medicale.

Citește și:

România, o ţintă predilectă a populismului global promovat de Kremlin? „Operațiunea Infektion” şi „reţeaua idioţilor utili”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.