Orban: ”PNL va câștiga alegerile parlamentare, indiferent când vor avea loc”

-


Premierul Ludovic Orban susține că PNL se va impune în alegerile parlamentare din acest an, indiferent dacă acestea vor fi anticipate sau la termen.

„PNL va câştiga alegerile parlamentare, indiferent când vor avea loc. Problema este că Parlamentul actual nu mai are nicio legătură cu opţiunile politice ale românilor de astăzi. Ele sunt rezultatul unor alegeri, din decembrie 2016, care au dat o componenţă, care este în totală contradicţie cu ceea ce vor românii astăzi. Se poate spune că acest Parlament ţine prizonieră întreaga societatea românească şi el nu poate fi suportul unui program de guvernare care să ducă la dezvoltarea României. De aia ne dorim alegeri anticipate, pentru a avea cu adevărat un guvern care să aibă un sprijin solid, omogen şi puternic în Parlament, pentru realizarea reformelor de care are nevoie România”, a subliniat Ludovic Orban.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că se va ajunge la alegeri anticipate, dar nu a dezvăluit care este strategia pentru organizarea lor: ”veți vedea foarte pe concret cum vom aborda chestiunea”.

Potrivit acestuia, în Parlament sunt tot aceeași parlamentari care au fost aleși în 2016.

”PSD are un număr foarte mare de parlamentari și nu dorește să lase puterea din mână. Este imposibil de gestionat un an întreg cu acea mare majoritate pesedistă în Parlament în condițiile în care românii au spus încă de anul trecut un mare <<Nu>> PSD-ului”, a adăugat Iohannis.

Acesta  a respins acuzația că, prin alegeri anticipate, se va ajunge la o criză politică: ”nu se intră într-o criză politică, se intră într-o procedură în care românii își pot exprima opțiunile și pentru Parlamentul României”.

Citește și:

Ce s-a întâmplat la Davos 2020?

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.