Orban a găsit vinovații pentru falimentul RADET

-


Premierul Ludovic Orban a declarat joi că falimentul RADET a fost generat de cei care au condus Primăria Capitalei, care au fost din zona PSD, în ultimii 12 ani.

„Fac o precizare, adversarii noştri politici se ţin în continuare de minciuni şi de dezinformări. Din declaraţia pe care a făcut-o ministrul Economiei când am fost la instalarea de acolo s-a născut iar un fake news, că noi vrem să nu mai furnizăm căldură în Bucureşti, în condiţiile în care declaraţia noastră a fost cu totul alta. Şi aici vreau să fim foarte limpezi: nu noi am băgat RADET în faliment, ci cei care au condus Primăria Capitalei care au fost din zona PSD în ultimii 12 ani. Dacă RADET intră in faliment, chiar dacă ELCEN este pregătit să furnizeze energie termică, şi vom vedea în ce măsură este pregătit, trebuie să existe un operator care să transporte şi să distribuie energia termică, care să aibă licenţă pentru această activitate, să aibă contract pe de o parte cu ELCEN şi să aibă contract cu fiecare beneficiar. Asta ca să stabilim foarte clar în cazul falimentului RADET cine este responsabil pentru faptul că nu va exista o entitate care să asigure furnizarea energiei termice”, a declarat Ludovic Orban.

La rândul său, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus că pe viitor vor primi subvenţie pentru energia termică doar consumatorii vulnerabili.

„Mai este încă un fake news. Înainte de a intra în sală am văzut că fostul prim-ministru susţine că vrem să scoatem subvenţia în plină iarnă. Este o minciună gogonată. Noi am spus că vrem să definim consumatorul vulnerabil şi că modul ăsta de subvenţie a tuturor cetăţenilor României trebuie să înceteze, dar niciodată nu am spus că vrem să eliminăm subvenţia acum. Am spus că după ce va fi definit consumatorul vulnerabil, numai aceia care sunt definiţi ca vulnerabili vor primi subvenţie”, a subliniat Virgil Popescu.

În replică, primarul general, Gabriela Firea, a spus că PNL este vinovat de situaţia financiară a RADET, conducerea regiei fiind, ani de zile, asigurată de reprezentanţi ai acestuia partid.

”Avem, din păcate, un premier sadic, un premier care a fost viceprimar şi care teoretic ar trebui să cunoască problematica RADET pentru că este unul dintre oamenii care, indirect, a contribuit la situaţia financiară a RADET, prin prismafaptlui că, ani de zile, conducerea RADET a fost asigurată de PNL. Dacă cineva a dus la familemnt şi insolvenţă această regie, acel cinevase numeşte PNL.”, a spus Gabriela Firea, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Aceasta s-a întrebat dacă justiţia nu mai este independentă în România.

”De unde ştie domnul Orban ce se va întâmpla luni, ce va decide judecătorul sindic? (…) Eu cred că justiţia este liberă, iar judecătorul sindic este un om responsabil şi nu va da satisfacţie ordinului pe unitate pe care-l transmite la televiziuni, îaninte de primul tur domnul premier sadic Orban”, a mai spus Firea.

De asemenea, ea  a precizat că RADET a mai fost în faliment, dar asta nu înseamnă că oamenii vor rămâne peste iarnă fără agent termic.

Citește și:

Barna susține soluția alegerilor anticipate ca antidot la PSD


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.