Orban, despre remanierea guvernamentală: ”Este a nu ştiu câta ştire falsă”

-


Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că informaţia privind posibilitatea unei remanieri guvernamentale este „o minciună gogonată” întrucât nu există nicio discuţie în acest sens.

„O minciună gogonată. E a nu ştiu câta ştire falsă care a fost lansată în special de un site de ştiri – nici măcar nu îi pronunţ numele. Rog reprezentanţii media, atunci când vor să difuzeze o informaţie care mă priveşte, să mă sune. Toţi jurnaliştii mă cunosc, ştiu că răspund la telefon, ştiu că spun adevărul. Şi îi rog să mă sune pe cei care sunt jurnalişti. Pe cei care vor să dezinformeze în mod deliberat, le spun de pe acum: nu mai daţi ştiri false, pentru că până la urmă va trebui să iau măsuri împotriva acestei avalanşe de fake news-uri care sunt promovate de unul-două site-uri de ştiri”, a declarat Ludovic Orban, la postul România Tv.

Potrivit acestuia, toţi miniştrii sunt implicaţi la maximum în eforturile pentru combaterea efectelor epidemiei.

„Nu există nici cea mai mică discuţie în momentul de faţă despre remaniere guvernamentală. Toţi miniştrii guvernului pe care îl conduc sunt implicaţi la maximum în eforturile pe care le facem pentru a lupta cu succes împotriva epidemiei şi pentru a lua toate măsurile care se impun pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor şi pentru a repune în mişcare economia românească, pentru a asigura o reluare a activităţii economice şi o relansare economică cât mai rapidă”, a adăugat premierul.

Întrebat dacă miniştrii au făcut şi greşeli în această perioadă, Orban a replicat că „nu există om fără de greşeală”, dar că importantă este recunoaşterea şi corectarea erorilor.

„Nu există om fără de greşeală. Sigur că mai greşim, important e să recunoaştem atunci când greşim, să corectăm eventualele greşeli. Să le corectăm cât mai repede”, a subliniat premierul.

Acesta a mai spus că pensiile vor creşte, dar procentul cu care vor fi majorate va depinde de starea economiei.

„Pensiile vor creşte. Cu cât vor creşte pensiile, depinde de starea economiei şi de capacitatea efectivă de a putea plăti pensiile nu numai anul ăsta, şi anul viitor, şi anul care urmează şi pe o perioadă de timp. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală şi noi vrem să oferim garanţia fiecărui pensionar că va primi pensia pe care o merită”, a conchis premierul.

Citește și:

Cîţu pregăteşte programul de relansare economică. „Provocarea majoră este de a-i păstra în România pe cei care s-au întors din străinătate”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.