Osaka, imperială în finala de la Australian Open. Nipona este noul lider mondial al clasamentului WTA

-


Tenismena niponă, Naomi Osaka (locul 4, WTA) a câștigat, sâmbătă, finala turneului de la Australian Open, după ce a învins-o în trei seturi, cu scorul de 7-6 (2), 5-7, 6-4  pe  cehoaica Petra Kvitova (locul 6, WTA). În urma acestei victorii, Osaka va fi de luni noul lider mondial al clasamentului WTA și totodată cel mai tânăr (21 de ani).

 

Cele două  sportive au început în forță în primul set, iar jocul solid arătat de ambele pe durata turneului s-a confirmat și în finală. Osaka și Kvitova au servit exclent, și-au anulat reciproc mingile de break avute și au impresionat în combatitivitatea arătată în schimburi, scrie gsp.ro.

Soarta partidei s-a decis în tie-break, acolo unde nipona și-a ridicat complet nivelul jocului în tie-break și a surclasat-o la toate capitolele pe Kvitova. Aceasta a returnat agresiv, a dictat ritmul punctelor și a reușit câteva lovituri uluitoare, cum a fost backhand-ul cu care a reușit primul mini-break. Trădată și de câteva neforțate, Kvitova a reușit să câștige doar două puncte în tie-break.

Setul secund a debutat mult mai bine pentru Kvitova, care a făcut rapid break și s-a distanțat la 2-0. De acolo a început o revenire de senzație a japonezei, ale cărei lovituri variate au bulversat-o complet pe oponenta sa. Continuând să servească la parametri senzaționali (78% din puncte câștigate cu primul serviciu), nipona a dominat a doua parte a setului secund și a ajuns în postura de a conduce cu 5-3 și 40-0.

În schimb, Kvitova a salvat incredibil cele trei mingi de meci, iar jocul lui Osaka s-a prăbușit complet. Cehoaica a câștigat următoarele game-uri fără pic de emoții și a trimis partida în decisiv, lăsând-o pe niponă în lacrimi și golită de repere.

Setul devisiv părea că se îndreaptă spre o victorie a Kvitovei, după ce aceasta a câștigat într-o manieră autoritară primul game al setului trei. Nipona  a făcut rapid break, a fost aproape să îl reușească și pe al doilea, dar nu a mai clipit și a închis partida la cea de-a cincea minge de break avută.

Citește și:

 Legătura neștiută între Serena Williams, deja o legendă a tenisului, și Stefanos Tsitsipas, un aspirant la titlul de „senzație”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.