UPDATE. Oscar 2020. Filmul sud-coreean „Parasite” a câştigat patru trofee

-


UPDATE 11.03: Filmul sud-coreean „Parasite” a făcut istorie la cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar, după ce a câştigat patru trofee şi a devenit prima producţie realizată într-o limbă străină care s-a impus la categoria regină a distincţiilor decernate de Academia de film americană,cel mai bun film, scrie Variety.

 

Ştirea Iniţială:

Hollywood-ul a decernat duminică seara cele mai înalte distincţii cinematografice la cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar care a adus o serie de premiere istorice. Astfel, Joaquin Phoenix, desemnat cel mai bun actor în rol principal pentru filmul ”Joker”.

Acesta a fost recompensat duminică seară, la Los Angeles, cu Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, la cea de-a 92-a ediţie a galei de decernare a premiilor Academiei de film americane, graţie interpretării sale din lungmetrajul „Joker”, relatează contul de Twitter al evenimentului. De asemenea, Bong Joon-ho a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor

Cineastul sud-coreean  din spatele peliculei „Parasite” a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor la cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, organizată duminică seară la Los Angeles, potrivit contului de Twitter al evenimentului. Astfel, „Parasite” a câştigat premiul pentru cel mai bun lungmetraj internaţional. Filmul sud-coreean regizat de Bong Joon Ho, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internaţional la cea de-a 92-a ediţie a galei de decernare a premiilor Academiei de film americane, organizată duminică seară la Los Angeles.

Laura Dern a câştigat premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin datorită interpretării sale din pelicula „Marriage Story”, potrivit AFP. În schimb, „Jojo Rabbit” a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Taika Waititi, regizorul şi scenaristul filmului „Jojo Rabbit”, a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, la cea de-a 92-a ediţie a galei premiilor decernate de Academia de film americană, conform contului de Twitter al evenimentului.

„Toy Story 4”, desemnat cel mai bun lungmetraj de animaţie, potrivit contului de Twitter al evenimentului. În schimb, Brad Pitt a fost recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar graţie interpretării sale din lungmetrajul „Once Upon a Time… in Hollywood”.

Câştigătorii sunt aleşi de cei 8.000 de membri ai Academiei americane de Film, organizatoarea galelor Oscar, şi au fost anunţaţi duminică noapte (ora 01:00 GMT) la Dolby Theatre din Los Angeles. Ceremonia a fost  difuzată în direct de postul de televiziune american ABC. Gala s-a  desfăşurat pentru al doilea an consecutiv fără un prezentator principal, iar  organizatorii au oferit presei foarte puţine informaţii despre ceremonia din acest an, cu excepţia anunţurilor despre momentele muzicale ale show-ului, asigurate în direct de artiştii nominalizaţi la categoria „cel mai bun cântec original”: Elton John, Idina Menzel, Randy Newman, Chrissie Metz şi Erivo. Adolescenta Billie Eilish, recompensată în acest an cu cinci premii Grammy, a urcat pe scenă pentru o prestaţie specială, unde a interpretat în premieră mondială tema muzicală a viitorului film din franciza „James Bond”, intitulat „No Time to Die”.

Citește și:

Zmeura de Aur 2020. Lista filmelor nominalizate


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.