UPDATE. Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Palermo. Palma: ”Suntem foarte dezamăgiți și frustrați”

-


UPDATE 19.46: „Am rămas cu un gust amar după ce numărul 2 mondial, Simona Halep, a decis să se retragă de la Palermo Ladies Open. Ieri eram foarte optimiști, chiar am informat stafful Simonei Halep că sportivii nu sunt obligați să stea 14 zile în carantină după ce sosesc în Italia. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor noastre, staff-ul Simonei Halep ne-a anunțat că sportiva nu va mai participa la turneu. Suntem foarte dezamăgăți și frustrați”, a spus directorul turneului de la Palermo, Oliviero Palma.

Știrea Inițială:

Directorul turneului de la Palermo, Oliviero Palma este încrezător că principala favorită a competiţiei, Simona Halep (locul 2, WTA) va primi o derogare din partea guvernului Italiei, pentru a fi exceptată de la carantinare astfel încât să poată participa.

„Simona Halep ar trebui să participe la Palermo Ladies Open. În urma interpretării literale a dispoziţiilor în vigoare, se pare că lucrătorii, deci şi sportivii profesionişti, ar trebui să fie scutiţi de carantina obligatorie. Aşteptăm o clarificare oficială din partea autorităţilor competente şi suntem încrezători”, a declarat Oliviero Palma, potrivit contului oficial de Twitter al turneului.

Pe de altă parte, ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat, vineri, că toţi cetăţenii care în ultimele 14 zile au fost în România şi Bulgaria, vor trebui să intre în carantină la sosirea în Italia. Această măsură le-ar împiedica să ia startul în competiţie pe Simona Halep cât şi pe Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Patricia Ţig, înscrise în calificările turneului de la Palermo, primul din circuitul WTA după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, însă organizatorii au cerut o derogare pentru acestea din partea Ministerului Sănătăţii din Italia.

De asemenea, Palma a reacţionat, vineri, imediat după anunţul Ministerului Sănătăţii: „Am trimis o scrisoare de urgenţă ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, prin care am cerut o derogare la ultima ordonanţă pentru jucătorii de tenis care participă la cea de-a XXXI-a ediţie a Palermo Ladies Open. Dispoziţia ar penaliza o jucătoare precum Simona Halep, numărul 2 mondial şi deţinătoarea trofeului la Wimbledon, care nu ar mai participa la turneul de la Palermo. Sunt convins că există toate condiţiile şi garanţiile necesare pentru a da o derogare pentru toţi jucătorii de tenis veniţi din România sau Bulgaria, cu scopul a evita carantinarea lor şi, prin urmare, retragerea lor din competiţie.”

După cinci luni de la suspendarea circuitului feminin din cauza pandemiei de coronavirus, Palermo Ladies Open, de categorie WTA International, va începe începe la 1 august, cu meciurile din calificări. Partidele de pe tabloul principal sunt programate din 3 august.

Citeşte şi:

Turneul WTA de la Palermo. Organizatorii cer o derogare de la carantinare pentru Simona


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.