Paraxodul „revoluţiei fiscale a PSD”. Un asistent de farmacie ar putea câştiga mai mult decât un farmacist

-


Creşterile salariale din sistemul medical,care vor intra de la 1 martie, nu vor elimina discrepanţele dintre categoriile de personal din spitale. Liderii SANITAS vor să negocieze cu Executivul pentru corectarea situaţiilor aberante apărute, ca urmare a aplicării legii salarizării unice.

„Să înţeleagă guvernanţii că în spitale există şi alte categorii de personal cu studii superioare, cum sunt biologii, farmaciştii. O s-ajungem în situaţia în care un asistent de farmacie câştigă mai mult decât un farmacist specialist, pentru că asistentul intră pe grila din 2022, farmacistul, nu“, a declarat preşedinta Uniunii Judeţene SANITAS Olt, Roxana Dumitrescu, scrie adevărul.ro.

Potrivit acesteia, creşterea salariului minim a creat situaţii aberante în sistem astfel încât o infirmieră cu zece ani vechime ajunge astfel să câştige la fel de mult cât câştigă o infirmieră debutantă.

“Personalul din secţiile de anatomie patologică şi medicină legală are o altă problemă. Salariile angajaţilor din aceste secţii nu au crescut la 1 ianuarie 2018, astfel încât să se acopere trecerea obligaţiei plăţii asigurărilor de la angajator la angajat, chiar dacă şi aceşti angajaţi trec pe grila din 2022”, a adăugat Roxana Dumitrescu.

Ea a mai spus că SANITAS va purta negocieri pentru corectarea situaţiilor de neacceptat rezultate din aplicarea legii 153/2017, cât şi pentru noul regulament de sporuri.

„Este foarte posibil să ne trezim că avem drepturi numai pe hârtie“, a conchis Roxana Dumitrescu.

Mai puteţi citi şi: Eleva Anna Andronache a renunțat să mai lupte cu sistemul din Educație

 

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.