Parlamentul a votat Bugetul pe 2019 fără să-l mai modifice

-


Parlamentul a votat din nou Bugetul, retrimis la reexaminare de președinte, fără să modifice nici măcar o virgulă. Klaus Iohannis l-a numit Bugetul rușinii naționale, pentru că nu încurajează investițiile și a fost croit doar pentru bunăstarea partidului de guvernare.

Comisiile de buget- finanţe au respins cererea de reexaminare formulată de şeful statului, proiectul de buget fiind aprobat în forma iniţială.

”În această după-amiază avem şi plenul pentru a vota acest buget. Sperăm ca asta să se întâmple cât mai repede pentru a-l putea trimite către promulgare”, declara ministrul Finanţelor, Eugen  Teodorovici.

Legat de cererea preşedintelui, ministrul consideră că acesta nu a făcut trimiteri concrete.

„N-aş putea să intru în logica preşedintelui pentru că, vedeţi foarte bine şi în cererea de reexaminare, sunt aprecieri generale. Nu face trimitere concret la anumite elemente, vedeţi şi astăzi amendamentele propuse în comisii şi de la PNL şi de la USR. Sunt amendamente fără rost (…) Totul e făcut în bătaie de joc, din punctul meu de vedere”, a spus ministrul.

El a subliniat că nu vor fi probleme pentru plata pensiilor şi salariilor.

„Toate creşterile sunt acoperite. Ştiţi foarte bine că, până astăzi, şi în anii trecuţi, nu am avut niciun fel de sincope în a finanţa plata acestor drepturi băneşti pentru populaţie, cu toate că s-a spus foarte des (…) că nu ar fi bani suficienţi. Iată că au fost bani, s-au plătit pensiile la timp. Mergem înainte pe aceeaşi linie”, a spus ministrul.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Parlamentului cererea de reexaminare a Legii bugetului de stat pe 2019, apreciind că acest lucru este necesar întrucât alocarea resurselor bugetare este, pe de o parte, fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate.

„Separat de motivele de neconstituţionalitate, considerăm că Legea bugetului de stat pe anul 2019 se impune a fi reexaminată de către Parlament, întrucât alocarea resurselor bugetare este, pe de o parte, fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate. Mai mult, bugetul pentru anul 2019 afectează dezvoltarea comunităţilor locale şi realizarea unor investiţii strategice, în special segmentele programate de autostradă care ar trebui să contribuie direct la dezvoltarea societăţii. Totodată, această lege ar trebui reanalizată sub aspectul modului în care sunt alocate resursele în domeniile sănătăţii şi educaţiei, cu atât mai mult cu cât au crescut în mod semnificativ alocările destinate partidelor politice”, afirmă preşedintele în cererea de reexaminare, potrivit News.ro.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.