Partidul batalionului disciplinar

-


Cine se ascunde în spatele lui Elon Musk? Desigur, George Soros. Iar mașina aia roșie trimisă în cosmos are sub capotă, în loc de motor, o armă psihotronică. Treaba e clară: Musk putea să bage în rachetă o Dacie 1310 cu îmbunătățiri. Dar nu a făcut-o. Pentru că e antiromân!

Cam aceste gânduri m-au străbătut citind ,,viziunea’’ de pe pagina de internet a noului înființat ,,partid al generalilor’’. Așa-zisul Partidul Neamul Românesc.

Căci, dincolo de truismele prezente acolo (vom face bine, ca să nu fie rău), inclusiv în cadrul capitolului ,,Componentă economico-financiară şi socială’’, lipsesc măsurile concrete (măsuri, nu principii!) pentru ceea ce ne doare mai rău: dezvoltarea economică a țării. Și mai pe șleau: lipsesc ideile pentru atragerea masivă a investițiilor străine. Adică a… multinaționalelor hulite, domnilor generali-politicieni!

„Viziunea ,,neamului românesc’’ (ce chestie, era să pronunț expresia ,,interesul național’’) mustește de un anticorporatism cam grosolan mascat, dar nu asta-i problema.”

Știu, știu, ,,neamul românesc’’ poate face cam totul de unul singur, dar uite că mai bine știe multinaționala Renault să fabrice o mașină, să mai creeze niște locuri de muncă, să mai plătească niște impozite pe la stat și să mai facă și aproape 10% din exporturile României. Și parcă mai bine vorbim la multinaționala Vodafone decât la telefonul cu cuplaj.

Viziunea ,,neamului românesc’’ (ce chestie, era să pronunț expresia ,,interesul național’’) mustește de un anticorporatism cam grosolan mascat, dar nu asta-i problema. La urma urmei, dă-le încolo de multinaționale! Cine știe, poate că domnii din conducerea PNR sunt niște capacități care vor ridica o Românie pe niște principii economice nemaiauzite până acum.

Păi hai să vedem cine sunt șefii acestui partid…

Începem cu generalul Mircea Chelaru, prim-vicepreședinte al PNR. Un domn al cărui patriotism nu poate fi pus la îndoială, totodată un personaj carismatic și bun orator. Însă și un individ condamnat definitiv, cu 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu privind fraudarea cumpărării unei locuințe MApN. Adică dl. Chelaru se află în fruntea PNR fix cu aceeași problemă pe care o are și dl. Dragnea în fruntea PSD. O chestiune care pare să fie și o tradiție de familie: și fiul generalului a fost condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar în care a fost acuzat pentru trafic de influență. În fine, evoluția generalului Chelaru, ba apropiat al lui Vadim, ba în PUNR, ba în Partidul Conservator (unde a fost coleg cu ,,stimabilii’’ Codrin Ștefănescu și – până la un punct – cu Dan Vociulescu), ba pe la tot soiul de emisiuni și evenimente unde, alături de esoteriști, yoghini, bioenergeticieni și alți paranormali, povestește ceva de genul că maimuța coborâtă din copac a și trecut la înființarea statului dac sau că suntem un popor atacat cu arme psihotronice, îl transformă pe generalul Chelaru într-un personaj destul de exotic, asta ca să fim cuminți în exprimare.

Alt șef PNR: generalul Constantin Onișor – secretar general. Nimeni altul decât acel general care în anul 2003 a fost destituit din funcția de comandant al Şcolii Militare de Aplicaţie pentru Tancuri ,,Mihai Viteazul’’ pentru hărţuirea sexuală a trei femei: Sorina Popescu, traducătoarea de engleză, Ionica Marin, asistentă medicală și Daniela Cârneanu, administratorul căminului de garnizoană. Dar haideți să nu judecam un patriot după cât de des se deschide la șliț! Oricum, generalul Onișor a fost dat afară de la școala de tanchiști ,,Mihai Viteazul’’ și a ajuns la Academia de Informații ,,Mihai Viteazul’’, unde, până de curând, alături de ,,profesorul universitar’’ Gabriel Oprea, conducea doctorate cu cântec care au fost dovedite în presă a fi plagiate. Ca urmare, distinșii Mihai Tudose (fost prim-ministru lipsit de cojones),  Adela Popescu (secretara lui Gabriel Oprea – of, Doamne!), Neculai Onțanu (ajuns general cu două stele fără să comande în viață lui un pluton) și alții, au făcut cerere de renunţare benevolă la titlul de doctor. Ce rușine!

„Alt șef PNR: generalul Constantin Onișor – secretar general. Nimeni altul decât acel general care în anul 2003 a fost destituit din funcția de comandant al Şcolii Militare de Aplicaţie pentru Tancuri ,,Mihai Viteazul’’ pentru hărţuirea sexuală a trei femei.”

În concluzie, dragi români, votați adevărații patrioți din Partidul Batalionului Disciplinar! Și chiar dacă nu îi veți vota, vă mulțumesc că m-ați citit până aici. Căci pentru fiecare lectură a textului meu primesc de la Soros 100 de lei.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.