Patru cele mai importante evenimente din istorie

-


În mii de ani de istorie cunoscută au existat, bineînțeles, o mulțime de evenimente importante, evenimente care au marcat semnificativ destinul lumii. Iată câteva dintre ele.

Căderea Constantinopolului

Constantinopolul a servit timp de secole drept capitala Imperiului Bizantin. Recunoscut pentru zidurile sale dezarmant de impunătoare, puțini au crezut că ar putea fi cucerit. Cu toate acestea, odată cu răspândirea islamului, capitala a căzut în cele din urmă pradă otomanilor.

Cel de-al doilea Război Mondial

În timp ce mulți credeau că primul Război Mondial se încheiase, rădăcini adânci de resentimente și furie încă existau în anumite părți ale Europei. Odată cu sosirea la putere a lui Adolf Hitler și apariția Germaniei naziste, războiul a început cu invadarea Poloniei în 1939 și a continuat pe măsură ce au început să avanseze în Franța și Belgia.

Războiul Rece

Odată și cu sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial, lumea a fost scena unui nou tip de conflict, Războiul Rece. Uniunea Sovietică a avansat în Europa de Est, încercând răspândirea comunismului, în timp ce Occidentul se ocupa de democrație, creând Cortina de Fier.

Asasinarea președintelui Statelor Unite J.F. Kennedy

Președintele John F. Kennedy a bifat multe obiective ale americanilor în perioada în care s-a aflat în fruntea țării, printre care diminuarea tensiunilor în timpul Războiului Rece, avansarea programului spațial și lupta pentru Drepturile Civile. Dar, odată cu asasinarea sa, o mare parte din aceste eforturi au fost abandonate.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.