Patru experiențe pentru un mariaj perfect! Toate cuplurile ar trebui să treacă prin așa ceva înainte de căsătorie

-


O căsnicie fericită nu se construiește peste noapte. Este nevoie ca cei doi să treacă printr-o serie de experiențe modelatoare și chiar decisive înainte de-a păși împreună spre altar. Care sunt acestea? Iată ce spun psihoterapeuții de cuplu.

Rezolvați cu succes o dispută majoră

Puteți discuta despre subiecte importante cu respect unul față de altul, chiar dacă nu aveți aceeași părere? Puteți comunica fără a jigni, a arunca vina în altă parte sau a deveni defensivi fără motiv? Confruntarea și gestionarea diferențelor și a conflictelor creează o bază importantă pentru o viitoare căsnicie.

Terapeutul John Amodeo atrage atenția că, oricât de lipsită de dispute ar fi o relație, după ce se va materializa într-un mariaj discuțiile în contradictoriu își vor face, inevitabil, apariția. Prin urmare, este foarte important ca cei doi parteneri să știe cum să comunice corect pentru a depăși neconcordanțele.

Stabiliți un buget comun și nu vă abateți de la el

Banii se numără printre principalele motive de divorț. Înainte de a-ți lua angajamentul unei căsnicii, trebuie să vezi dacă poți să te bazezi pe partenerul tău și din punct de vedere financiar, pe termen lung.

Creează un buget comun pe care să-l gestionați împreună. La început poate fi vorba despre o sumă mică pe care să o cheltuiți pe activități sau produse neînsemnate, urmând ca ulterior suma să crească.

Treceți împreună prin momente grele

Da, asta nu este ceva ce poate fi planificat, însă dacă se întâmplă și dacă cei doi parteneri reușesc cu brio să depășească aceste momente cuplul se va consolida.

„Este ușor de iubit când lucrurile merg bine. Cu toate acestea, este vorba despre furtunile vieții și despre dificultățile care apar. Ele ne arată dacă relația se bazează într-adevăr pe dragoste. În cele din urmă, în fiecare relație se petrec frustrări, Este important să aveți un plan de bătaie atunci când problemele sau temerile își fac apariția”, spune terapeutul Sheri Meyers.

Nimic nu construiește încredere în partener mai bine decât o ”furtună” bună. Atunci aflați amândoi cât de sigură este relația și cât de mult vă potriviți, mai spune ea.

Locuiți împreună

Gestionarea vieții în comun este mult mai dificilă decât gestionarea vieții de unul singur. Prin experiența de a trăi împreună, îți vei cunoaște mai bine partenerul, bineînțeles, dar te vei cunoaște mai bine și pe tine. Amândoi veți fi obligați să trasați limite de intimitate și să dezvoltați abilitățile de comunicare.

Citește și: 

Ar trebui sau nu să ne ajutăm copiii la teme? Studiul care răstoarnă ceea ce credeam până acum

De ce știrile false se răspândesc mai repede și mai mult decât cele reale pe rețelele de socializare

În fiecare noapte ne supunem riscului de depresie. Ce obicei ar trebui să eliminăm

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.