Patru gesturi banale care îi fac pe cei din jur să-și piardă imediat încrederea în noi

-


Putem pierde încrederea cuiva destul de repede. Nu este nevoie decât de un termen-limită depășit, o expresie prea controlată a feței sau de prea multă perfecțiune aparentă, susțin sociologii. Iată patru dintre cel mai des întâlnite greșeli de comportament care-i determină pe cei din jur să nu mai aibă încredere în noi.

Există un decalaj mare între cuvintele și acțiunile tale

Dacă îți iei angajamentul să termini un proiect până vineri, uitând, însă, că ai o altă sarcină importantă de îndeplinit până joi, ar trebui să faci astfel încât să-ți respecți cu orice preț promisiunea. În caz contrar, riști să-ți pătezi foarte ușor reputația.

Nu spui clar ce așteptări ai de la ceilalți

Dacă ești într-o poziție de conducere la serviciu ar trebui să comunici foarte clar ce-ți dorești ca subalternii tăi să îndeplinească. Psihologii spun că este mai bine să le transmiți ceea ce vrei să realizeze, mai degrabă decât cum să realizeze, pentru a inspira rezolvarea sarcinilor de lucru într-un mod creativ.

Afișezi doar un surâs, nu un zâmbet

Un studiu din 2016 a arătat că anumite expresii faciale sunt percepute ca semne de neîncredere, chiar dacă nu ascund cu adevărat asta. De exemplu, participanții au considerat că „zâmbetele controlate” ale unei persoane sunt un indiciu că n-ar trebui să aibă încredere în ea, chiar dacă persoana respectivă era una pe care se puteau baza. Singurul comportament corect perceput ca fiind semn că o persoană nu e demnă de încredere este cât de mult aceasta vorbește.

Încerci să avansezi profesional cu orice preț

Aproape la fiecare loc de muncă există un coleg care pare că nu greșește niciodată. În timp ce acesta este cu adevărat un angajat-model, le transmite celor din jur nesiguranță. În plus, în multe dintre cazuri, încearcă să facă tot posibilul pentru a avansa foarte repede din punct de vedere ierarhic, fapt care îi atrage lipsa de încredere a colegilor săi.

Citește și: 

Limbajul ne trădează! Cum poate dezvălui nivelul nostru moral, social și cognitiv

Angajații care au înregistrat eșecuri la fostul job, cei mai buni pentru afacerea ta! Iată de ce

Cinci decizii greșite pe care le iei zilnic fără să-ți dai seama

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.