Patru întrebări la care oamenii de știință încă nu dețin răspunsul

-


În ciuda evoluției tehnologice, există câteva chestiuni legate de existența noastră pe Pământ pe care oamenii de știință încă nu le pot explica.

Vom putea vreodată să oprim îmbătrânirea?

De ce îmbătrânim? Ceea ce știm deja este că îmbătrânirea implică deteriorarea graduală a moleculelor, în timp. Cercetătorii încearcă în permanență să identifice modalități de oprire sau încetinire a acestui proces, însă fără rezultate concrete deocamdată.

Suntem singuri în Univers?

Este o întrebare care-i macină pe astronomi dintotdeauna. Din punct de vedere statistic, pare greu de crezut că am fi singurele forme de viață din Univers. Însă jurnaliștii specializați pe domeniul Științei se întreabă dacă experții care cercetează Spațiul vor putea recunoaște alte forme de viață în cazul în care acestea nu seamănă deloc cu oamenii sau cu vietățile prezente pe Pământ.

Ce este moartea?

Știm că există ceea ce medicii numesc ”moarte clinică”, atunci când inima noastră nu mai bate, stare din care putem reveni la viață. Apoi, există moarte biologică. Dar există o graniță puternică între cele două? În ce moment este prea târziu să ne întoarcem la viață? Încă nu se cunoaște un răspuns exact.

Ce se întâmplă după ce trecem în neființă?

Aceasta este o întrebare la care specialiști din mai multe domenii – precum Filosofia sau Teologia – au încercat să răspundă. Cu toate că au fost lansate nenumărate ipoteze, nici ei, nici oamenii de știință care studiază moartea din punct de vedere medical n-au reușit să găsească vreun răspuns.

Citește și: 

Cele patru informații pe care ar trebui să le publici cât mai des pe Facebook

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.