Patru schimbări minore pe care să le faci la birou pentru a lucra mai eficient

-


Spațiul în care lucrăm ne poate crește productivitatea. Iluminatul natural, adăugarea accesoriilor de culoare albastră și plimbările scurte, dar frecvente, în jurul clădirii de birouri ne pot ajuta să fim mai eficienți la locul de muncă, spun specialiștii. Iată sfaturile acestora, pe larg.

Așază plante naturale în birou

Plantele sunt o modalitate ușoară de a îmbunătăți calitatea aerului la locul de muncă. În plus, cercetările arată că angajații din spațiile de lucru cu plante sunt cu 15% mai productivi.  Alege unele care nu au nevoie de foarte multă lumină și care sunt ușor de întreținut.

Fă des plimbări în aer liber

Angajații care lucrează în birouri fără ferestre prezintă un nivel semnificativ mai scăzut de bunăstare față de cei care muncesc în încăperi însorite, potrivit unui studiu efectuat de Northwestern University și University of Illinois. Încearcă să te expui la lumina soarelui cel puțin preț de câteva ore pe zi cât timp de afli la serviciu.

„Expunerea la lumina naturală este esențială pentru menținerea ritmului circadian al organismului, care gestionează anumite funcții ale creierului, producția de serotonină și digestia”, a declarat designerul de interior Christine Everett, adăugând că ne simțim literalmente mai concentrați și mai fericiți dacă beneficiem de lumina soarelui în birou.

Păstrează gustări sănătoase pe birou

În cazul în care ți se face foame înainte de masa de prânz, ai nevoie de o gustare rapidă și sănătoasă pentru a menține ridicat nivelul de energie. Fructele uscate și fructele oleaginoase sunt alegerea perfectă.

Accesorizează biroul cu elemente albastre

Culorile pot avea un impact semnificativ asupra stării noastre de spirit, spun psihologii. În urma unor studii, oamenii de știință au descoperit că albastrul și roșul au puterea de a îmbunătăți performanța noastră intelectuală. Albastrul are, totodată, și un efect calmant, prin urmare este alegerea perfectă pentru decorarea spațiului de lucru.

Citește și: 

Zece semne că te afli într-o rutină periculoasă pentru fericirea și sănătatea ta psihică

De ce ne pierdem puterea de concentrare pe măsură ce înaintăm în vârstă

De ce n-ar trebui să postezi prea des pe pagina de Facebook a afacerii tale

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.