Patru secrete importante despre lansarea unei afaceri pe care nu ți le spune nimeni

-


În zilele noastre, a deține propria afacere și a fi propriul tău șef este o idee care cucerește din ce în ce mai multe persoane, mai ales pe cele care nu se regăsesc deloc în programul 09:00-17:00 al celor mai multe companii și instituții și cărora nu le place să lucreze pentru alții. Totuși, lansarea unei afaceri are și un preț. Iată câteva adevăruri despre care antreprenorii nu vorbesc prea des.

  1. Spune ”Adio!” somnului

Psihologii spun că la început, când stresul inițierii unei afaceri este foarte mare, antreprenorii ori nu reușesc să adoarmă, ori dorm și au coșmaruri legate de business-ul lor. De asemenea, adrenalina îi poate determina să se trezească deseori pentru a nota diverse idei pentru dezvoltarea afacerii.

  1. Pregătește-te să fii un nomad

La început, biroul nu este echivalent cu spațiul acela cu scaun de director, secretară și cu teancuri de bibliorafturi lângă tine. ”Birou” vor fi toate cafenelele și restaurantele în care te vei întâlni cu posibilii investitori sau partneri de afaceri care te vor ajuta să pui bazele business-ului.

  1. Învață repede să eșuezi și să continui

Ți-e frică de eșec? OK, dar învață să treci repede peste el. Vei lansa zilnic o mulțime de idei și, din păcate, multe nu vor fi potrivite. Nu trebuie să te obsedeze greșelile tale, ci trebuie să înveți din ele. Cât mai repede. Adigură-te că greșelile nu costă compania prea mulți bani.

  1. Pregătește-te pentru suișuri și coborâșuri

Viteza cu care o afacere evoluează are o taxă. Vei avea parte de suișuri și coborâșuri și în viața privată, iar dacă nu înveți să ai grijă de tine din punct de vedere mental și să simți când e cazul să iei o pauză de la munca ta poți ajunge să te confrunți cu situații neplăcute și chiar cu probleme de sănătate.

Citește și: 

Șapte adevăruri fascinante pe care nu le știai despre statele lumii

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *