Patru secrete pentru a negocia un preț mai mic de închiriere a unei locuințe

-


În unele cazuri, proprietarii de case și apartamente nu sunt dispuși să negocieze prețul chiriei, mai ales dacă zona în care se află locuințele este una de interes pentru potențialii chiriași. Cu toate acestea, există câteva soluții de compromis care te pot ajuta să scoți din buzunar o sumă mai mică.

Nu limita negocierile doar la prețul chiriei

Fiecare situație este diferită. În piețele foarte competitive, unde potențialii chiriași depășesc cu mult numărul de unități disponibile, încercarea de a negocia chiria nu are mari șanse să fie fructuoasă. Cel mai probabil, proprietarul va discuta cu următorul posibil musafir până când va găsi unul dispus să plătească exact cât vrea el.

Specialiștii îi sfătuiesc pe chiriași să se gândească la alți termeni din contractul de închiriere, în afară de preț. Poate că proprietarul nu va reduce chiria, dar te-ai putea alege cu un nou produs electrocasnic sau cu renunțarea la taxa de folosire a diverselor facilități ale clădirii, precum un loc de parcare la îndemână.

Vei avea mai multă putere dacă negociezi pentru un apartament mai puțin de dorit – să zicem, unul care este situat la un etaj inferior sau are un aspect mai puțin convenabil.

Propune-i să semnați un contract pe o perioadă mai îndelungată, în schimbul unei chirii reduse

Dacă locuiești deja în apartamentul sau în casa lui constituie un avantaj, deoarece duce adesea la un profit mai mare pentru el decât dacă ar trebui să găsească un înlocuitor, deoarece nu este nevoit să scoată bani din propriul buzunar pentru a acoperi cheltuielile de bază în lunile în care locuința este neocupată.

Propune-i să semnați un contract de închiriere pe o perioadă mai îndelungată – timp de 18 sau 24 de luni – în schimbul unei chirii lunare mai mici. Îl va ajuta și pe proprietar să economisească atât bani, cât și timp.

Fă ofertele importante pe vreme rece

Atunci când vremea este rece, mai puțini potențiali chiriași vor să meargă la vizionări de apartamente. Acest lucru îi așază pe cei care fac asta într-o poziție avantajoasă.

De asemenea, dacă prelungești chiria până în sezon – perioada care precede începutul de an școlar sau universitar – îi oferi proprietarului o opțiune și mai atractivă, permițându-i să găsească un nou chiriaș atunci când sunt mai mulți cumpărători. Prin urmare, s-ar putea lăsa convins să mai scadă din preț.

Oferă-te să efectuezi reparații minore

În schimbul unei chirii mai mici, oferă-te să te ocupi tu de îmbunătățirile minore sau de înlocuirea unor obiecte uzate care nu necesită o sumă mare de bani și care-ți sunt de folos.

Citește și: 

Patru sfaturi de carieră pe care să ți le amintești toată viața

Cinci semne surprinzătoare care îți arată când cineva minte

În fiecare noapte ne supunem riscului de depresie. Ce obicei ar trebui să eliminăm

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.