Patru sfaturi de carieră pe care să ți le amintești toată viața

-


Mai mulți oameni de afaceri de succes au dezvăluit care sunt calitățile pe care le caută la viitorii lor subalterni, precum și care a fost comportamentul care i-a ajutat să avanseze foarte repede în plan profesional. 

Rămâi modest și muncește din greu

Daniel Schwartz, CEO al Restaurant Brands International – compania-mamă a mai multor restaurante fast-food – a declarat că întotdeauna le adresează candidaților la interviurile de angajare o întrebare-capcană prin care să-și dea seama care sunt principiile după care ei se ghidează – „Ești inteligent sau muncești din greu?”.

Există un răspuns corect. „Cauți angajați care să muncească din greu”, spune el. ”Ai fi surprins cât de mulți oameni îmi spun ‘Nu trebuie să muncesc prea mult, sunt inteligent’. Smerenia este importantă”, susține Schwartz.

Succesul este legat de oameni – nu de planuri

Dacă vrei cu adevărat să ajungi pe o treaptă superioară în carieră vei avea nevoie de ajutorul altor persoane, este de părere investitorul Reid Hoffman.

Celebrul antreprenor ne sfătuiește să ne construim o cât mai puternică rețea de prietenie cu oameni importanți din domeniul în care activăm, deoarece aceasta va fi cea care ne va catapulta cel mai mult în ceea ce privește abilitățile noastre profesionale.

Fă ceva concret pentru a stabili un echilibru între viața profesională și viața personală

Specialistul Hiroshi Lockheimer atrage atenția că echilibrul între viața profesională și viața personală nu este doar un mit. Află ce înseamnă pentru tine acest echilibru și întreprinde acțiuni concrete în vederea realizării lui.

Acordă credit și altora

Este un vechi clișeu, dar îți va aduce respect în carieră, spun psihologii. Într-un interviu, CEO-ul PayPal, Dan Schulman, a explicat cum o tragedie personală l-a determinat să conștientizeze această lecție puternică despre muncă.

„Sora mea a murit, iar eu la acea vreme conduceam o echipă mare, însă a trebuit să-mi iau concediu”, a spus Schulman. „A fost o perioadă dificilă și, când m-am întors, mi-am dat seama că echipa mea făcuse singură tot ceea ce ne propusesem. I-am acordat un credit de 100%”, a mai mărturisit acesta.

Citește și: 

Studiu revoluționar pentru Inteligența Artificială! Se poate afla cu exactitate ora morții unei persoane

Cele mai profitabile domenii pentru investiții. Recomandarea unui specialist

Adevăratul motiv pentru care copiii se revoltă și își sfidează părinții. Cum să reacționezi

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.