Pedro Almodovar va primi Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia

-


Regizorul iberic Pedro Almodovar va fi premiat cu Leul de Aur pentru întreaga activitate în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Veneţia, scrie DPA.

 

Directorul festivalului, Alberto Barbera, l-a elogiat pe Almodovar ca fiind ”un cineast care ne-a oferit cele mai complexe, controversate şi provocatoare imagini ale Spaniei din epoca post-Franco”.

Potrivit acestuia, filmele cunoscutului regizor spaniol vorbesc despre ”păcat, dorinţă şi identitate”, fiind impregnate cu un ”umor coroziv”.

„Acest Leu de Aur va deveni animalul meu de companie alături de celelalte două pisici cu care locuiesc. Mulţumesc din toată inima pentru acest premiu”, a subliniat Pedro Almodovar, la Veneţia.

Printre cele mai cunoscute filme ale lui Almodovar se numără: ”Women on the Verge of a Nervous Breakdown” (1988), ”All About My Mother” (1999) şi ”Volver” (2006).

Cel mai recent film al cineastului, pelicula semi-autobiografică ”Pain and Glory”, a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, desfăşurat în mai, prilej cu care Antonio Banderas, interpretul personajului principal, a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor.

Festivalul de Film de la Veneţia este cel la vechi festival de film din lume, înfiinţat în 1932, iar ediţia de anul acesta este programată să se desfăşoare în perioada 28 august-7 septembrie.

Citeşte şi:

Viitorul Europei – un tablou pe care marile puteri ale lumii îl schițează acum

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.