Pensiile îi dau bătăi de cap lui Teodorovici

-


Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici susţine că sistemul de recalculare al pensiilor este unul învechit, iar Guvernul ar trebui să aloce o sumă anticipată de bani pentru pensii, ca după recalculare aceasta să se regleze.

 

„De ce omul care are dreptul la o pensie să aştepte un sistem învechit şi înţepenit de multe ori, să aştepte o recalculare de pensie. De ce nu alocăm noi statul o sumă pe care am anticipa că ar fi acea corectă şi după recalculare să înceapă să se regleze. Omul trebuie să primească astăzi cel puţin cât ar trebui să primească în urma unei recalculări de pensii. Oamenii nu au timp să aştepte”, a declarat Eugen Teodorovici, la Târgu Mureş.

Potrivit acestuia, recalcularea pensiei pentru unele persoane se va finaliza când acestea nu vor mai fi în viaţă.

„Din păcate viaţa aşa este, sunt oameni a cărei pensie se va recalcula când nu mai sunt pe această lume. Asta este viaţa, trebuie să fim foarte pragmatici. Atunci de ce să aştepte? Tu ca stat ai greşit faţă de oameni, tu ca stat trebuie să plăteşti şi să asiguri fiecărui om ceea ce merită atunci când merită, nu peste nu ştiu cât timp. E o altă abordare pe care mi-aş dori tare mult să o văd în această ţară. Să facem ceea ce simţim”, a adăugat ministrul de Finanţe.

De asemenea, acesta a anunțat, luni, că în ședința Comitetului Executiv Național PSD, s-a convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celor care depășesc această sumă urmând a le fi aplicată o „taxă de solidaritate”.

Potrivit acestuia, actul normativ, după ce va fi adoptat de Guvern, va ajunge la Parlament, „unde se va vedea varianta agreată”.

La rândul său, senatorul PSD Liviu Pop a depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea şi completarea articolului 101 din Legea nr. 227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal.

Conform proiectului, se aplică un impozit de 10% pe pensiile lunare de până în 10.000 de lei.

Citeşte şi:

Un nou eşec al Guvernului Dăncilă la Bruxelles? România, din nou în corzi

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.