Pentagonul întăreşte Flancul Estic al NATO. O mie de militari americani şi o structură de comandament vor fi amplasaţi în Polonia

-


Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak a declarat, vineri, că ‘”cel puțin o mie” de militari americani și o structură de comandament pentru Flancul Estic al NATO vor fi amplasați în Polonia, scrie AFP.

„Cel puțin o mie de noi soldați vor fi amplasați în țara noastră. Vom avea în Polonia un comandament al militarilor americani. Acest comandament va gestiona forțele amplasate pe ansamblul flancului estic al NATO”, a declarat ministrul Apărării din Polonia.

Potrivit lui acestuia, Varșovia și Washington au terminat de negociat o declarație privind cooperarea militară.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper a declarat, miercuri, că Pentagonul va retrage aproape 12.000 de militari din Germani, trimițând mii de militari acasă, în SUA, și mutându-i pe alții în diferite locații din Europa.

„Este important de menționat că în istoria de 71 de ani a NATO, dimensiunea, compoziția și dispoziția forțelor americane din Europa s-au schimbat de multe ori. Cum am intrat într-o nouă eră a concurenței de mare putere, acum suntem într-un alt … punct de inflexiune din istoria NATO. Sunt încrezător că alianța va fi cu atât mai bună și mai puternică pentru aceasta”, a subliniat Mark Esper.

Dintre trupele care părăsesc Germania, aproximativ 5.400 vor rămâne în Europa, restul urmând să se întoarcă în SUA pentru a se reloca, cu timpul în Europa, prin rotație. Esper a spus că o parte dintre aceștia vor fi relocați în zona Mării Negre, fără să numească bazele americane care ar putea primi un aflux în trupe. ​

Planul ar presupune mutarea a aproximativ 5.600 de trupe americane aflate acum în Germania în alte țări NATO, în mare parte Belgia și Italia. Ar trimite alte aproximativ 6.400 de trupe la noi stații permanente din Statele Unite. De asemenea, Comandamentul militar american din Europa (EUCOM), în prezent la Stuttgart, se va muta la Mons, în Belgia, unde se află comandamentul forțelor NATO.

Citeşte şi:

OMS: „Persoanele cu boli cronice trebuie să evite deplasările către şi din zonele de transmitere a virusului”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.