Perchezițiile la „casa groazei” din Caracal s-au încheiat. Mesajul sfâșietor al mamei Alexandrei

-


Joi, 29 august, la mai bine de o lună de la dispariția Alexandrei, mama acesteia a transmis, într-un mesaj video, că simte că fiica sa încă trăieşte şi cere autorităţilor să-şi facă datoria şi s-o găsească. Mama fetei a mai spus că, dacă Alexandra este într-adevăr moartă, speră ca cei care au greşit să plătească. Tot astăzi, anchetatorii au încheiat perchezițiile de la „casa groazei”.

 

„Eu simt că trăieşte. Ea este o fată puternică. Nu ştiu cum a avut curaj să sune la 112 şi nu as putut fi salvată. Sper ca ea singură să scape, dacă poliţia nu face nimic deocamdată. Sper ca toată lumea care poate da informaţii că a vazut-o, îi rugăm din suflet, fără păcăleli, să ne ajute să o găsim să se întoarcă înapoi acasă. (…) Oriunde ar fi, să ştie că o iubim şi o aşteptăm acasă. Sper ca autorităţile măcar de data asta să-şi facă datoria şi să încerce s-o găsească. E foarte greu, pe zi ce trece e foarte greu”, a spus mama Alexandrei, într-un film postat pe Facebook de Alexandru Cumpănaşu, unchiul minorei

„Dacă o fi să fie moartă în butoi, sper ca toţi cei care au greşit să plătească”, mai spune mama fetei.

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu şi apoi a ars-o. Analiza specialiştilor INML arată că oasele găsite în cazanul din curtea lui Dincă au ADN-ul minorei, însă familia Alexandrei a cerut o altă contraexpertiză în străinătate.

Perchezițiile, finalizate

După 35 de zile de investigații, s-au încheiat cercetările la casa lui Dincă.

„Astăzi, 29.08.2019, activitățile desfășurate la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe au fost în cea mai mare parte finalizate, cu referire directă la cercetarea criminalistică.

Până la data expirării autorizației de percheziție emisă de către instanța de judecată, vor fi efectuate și alte activități, în funcție de analiza ulterioară a mijloacelor de probă ridicate până la acest moment de la locul faptei”, a transmis DIICOT.

Probele scoase de acolo au fost încărcate în 7 camioane. Pentru multe dintre ele, criminaliștii au săpat în pământ până la 6 metri adâncime sau au spart pereții casei mecanicului.

Criminaliști au împărțit proprietatea lui Dincă în peste 100 de pătrate, fiecare numerotat, potrivit Digi24. Procedeul se numește sectorizare și ușurează munca anchetatorilor. În felul acesta mai multe echipe pot efectua cercetarea la fața locului, fiecare cu perimetrul ei. În plus, fiecare probă ridicată este mai ușor de localizat ulterior în cadrul analizelor criminalistice.

Sute de fragmente osoase, majoritatea de animale, au fost descoperite în gropile săpate lângă casa lui Dincă. Anchetatorii au secat fântâna din curte și au golit fosa septică în căutarea de probe.

Următorul pas în anchetă, potrivit unor surse Digi24, este studierea tuturor disparițiilor din județul Olt înregistrate în ultimii ani.

CITEȘTE ȘI:

Guvernul va face praf programul Prima Casă, redenumit „O familie, o casă”. Confortul, doar în poze


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.