UPDATE.Pericol de explozie la hidrocentrala Porţile de Fier 1. Incendiul a fost lichidat

-


UPDATE 20.27: Incendiul de la hidrocentrala Porțile de Fier 1 a fost lichidat de pompieri, după ce s-a intervenit pentru răcirea generatorului.

”Cauza izbucnirii incendiului este în curs de stabilire”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, Flavius Iscru, pentru  Agerpres. Incendiul s-a produs la 16.40  în zona transformatorului aferent Hidroagregatului 4, iar ”avaria a apărut la o oală de înaltă tensiune prin care se realizează legătura transformatorului cu cablul de evacuare a energiei, de 220kV”.

„Preventiv, au fost oprite grupurile 3 și 5 ale Centralei Hidroelectrice (CHE) Porțile de Fier, pentru a se crea condiții de intervenție. Incendiul a fost stins la orele 17.30. La acest moment se fac evaluări ale echipamentelor pentru a reda în exploatare grupurile oprite, în condiții de siguranță. Nu există urmări semnificative și nu este afectată funcționarea CHE Porțile de Fier”, potrivit unui comunicat de presă, emis de Hidroelectrica.
Știrea Inițială:

Un transformator de mare putere a luat foc în acest moment la hidrocentrala Porţile de Fier 1 şi există riscul de explozie. În acest moment, intervin pompierii care izolează incendiul.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă la un transformator electric de mare putere al hidrocentralei de la Porţile de Fier 1, iar pompierii de la Orşova şi Turnu Severin intervin cu cinci autospeciale cu apă şi spumă.

Citește și:

 Este posibilă o alianța SUA-Rusia?

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.