Persoanele care divorţează ar putea beneficia de concediu plătit

-


Persoanele,care divorţează, ar putea beneficia de trei zile de concediu plătit, pentru a trece mai uşor peste şocul desfacerii căsătoriei, potrivit unei iniţiative legislative a deputatului PSD, Georgian Pop.

 

Iniţiativa legislativă are drept scop sprijinirea salariaţilor „ce trec prin trauma desfacerii căsătoriei”, iar pentru acest eveniment este „nevoie de timp liber pentru soluţionarea problemelor pe care le implică”, se arată în textul expunerii de motive.

„Cei care au divorţat au dreptul la un concediu pentru divorţ de 3 zile lucrătoare”, subliniază Georgia Pop, în textul proiectului de lege.

Potrivit acestuia, de acest beneficiu se vor bucura  doar persoanele asigurate în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat.

„Indemnizaţia pentru concediul pentru divorţ se plăteşte din fondul de salarii al unităţii angajatoare şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective. Concediul pentru divorţ se acordă la cerere, de către angajator, în următoarele 4 săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunţării divorţului”, potrivit textului iniţiativei legislative.

Rata divortului în Romania, raportată la numărul căsătoriilor, este în medie de 25%, pentru perioada 1990 – prezent, desfacerea căsătoriei „fiind un femonen social cu manifestări constante”.

Proiectul de lege a fost înregistrat la Senat pe 9 octombrie.

Citeşte şi:

Soluţia Ministerului pentru a stopa corupţia din şcoli

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.