Peste 11.000 de români în atenția fiscului. Cum poți afla dacă te numeri printre ei

-


Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a anunțat că ministerul pe care îl conduce va cere ANAF să trimită decizii de impunere către 11.131 persoane fizice, care ar avea datorii cumulate la 31 martie de peste 14 miliarde de lei.

Ministrul Finanţelor a precizat că recuperarea acestor sume face parte din soluţiile găsite pentru menţinerea deficitului bugetar sub 3% în 2018.

Deciziile de impunere se vor trimite până la sfârşitul acestui an.

Potrivit ministrului, datoriile de 14 – 15 miliarde de lei, care includ şi amenzi de circulaţie, trebuie plătite de contribuabilii persoane fizice până în luna martie a anului viitor, cei care le vor achita până la sfârşitul acestui an urmând să beneficieze de o reducere a sumei de plată, valoarea bonusului fiind stabilită în urma analizei structurii datoriei.

„Am vorbit de acest lucru la început acestui an când am făcut declaraţia unică şi la acea dată vorbeam de restanţe, de faptul că ANAF nu a trimis în ultimii cinci ani de zile decizii de impunere către anumite categorii de persoane, de contribuabili. Şi atunci e normal ca fiecare să ştie într-un final ce are de dat către stat şi undeva prin toamnă să avem o centralizare a acestor informaţii fiscale pentru care fiecare contribuabil să aibă această imagine. După care e normal, ca şi stat, pentru că ai avut o parte de vină ne-notificând contribuabilul, dar şi contribuabilul trebuia să ştie foarte bine legea şi să plătească faţă de stat, deci undeva la mijloc, să putem propune un mecanism care să încurajeze plata acestor sume în marea lor parte în acest an”, a spus Teodorovici.

Pe site-ul ANAF există o listă care cuprinde 11.131 datornici persoane fizice, ale căror restanţe, ce se întind pe 743 de pagini, nu sunt însă cumulate.  Sunt datoriile persoanelor fizice provenite din impozitul pe venit, pensii, şomaj şi sănătate.

Lista publicată de ANAF priveşte doar datoriile persoanelor fizice care sunt mai mari de 15.000 de lei, cumulate în ultimii cinci ani.

Puteţi verifica dacă figuraţi pe lista neagră a Fiscului aici.

Citește și:

Zi cu foc pentru șefa DNA


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.