De ce ÎPS Pimen ajunge la spital cu elicopterul și tu nu?

-


Înalt Prea Sfințitul Pimen a fost adus, de urgență, cu un elicopter la un spital din București după ce a fost depistat cu noul coronavirus. Asta a înfierbântat opinia publică, moartă de foame, după puțin eroism ortodox și-n plină vânătoare de manifestări opulente ale BOR-ului.

Dar de ce se întâmplă toate astea? De ce Pimen ajunge la urgență cu elicopterul și alții, mai tineri, nu? Zilele trecute o liberală încerca să explice cum stă treaba cu egalitatea de șanse, dar a fost călcată în picioare în online de cei care nu înțeleg că asta e lumea în care trăim.

Capitalismul ăsta romantic în care suntem egali până la prima ofertă la tigăi, ori suntem haini până la primul caz de copil leucemic (de Crăciun și Paște) nu funcționează așa. Viața e nuanțată 24/7 în societatea în care trăim și despre utopia politică visată de români o să discutăm cu altă ocazie.

ÎPS Pimen a ajuns la urgențe cu elicopterul pentru că este o figură importantă a țării. Este un lider religios a cărui existență bucură mii de oameni. Salvarea lui, chiar și la 90 de ani, e un marketing cu mult mai bun decât sacrificarea lui. Da, în Italia au existat preoți care și-au cedat patul de spital pentru unii mai tineri, dar de preoții ăia vor uita foarte mulți.

Pe Pimen o să-l știe toată lumea ca fiind aproape o „eternitate umană”. Peste 90 și ceva de ani în slujba Tatălui ceresc înseamnă mai mult ca orice.

Zilele trecute circula pe net o vorbă care pe mine mă lasă rece: „eroii nu mor”.
Metafora e că eroii sunt veșnici în amintire. Nu și astăzi. Astăzi eroii nu mor deloc. Sunt ținuți în viață cât e tehnologic posibil, oricât de mult planul divin s-ar opune (asta dacă presupunem că Dumnezeu ar vrea să-l omoare pe Pimen de Covid-19).

Pimen trebuie ținut în viață pentru ceea ce reprezintă el, chit că a turnat la Securitate sau nu. Și da, viața lui e mai prețioasă. Dacă nu-ți place asta poți să te plângi lui Dumnezeu. Unde sunt șanse mari să ajungi înaintea lui Pimen.

Citește și:

FOTO. VIDEO. 30 de ani de la declanșarea ”Fenomenului Piața Universității”. ”Mai bine golan, decât activist!”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.