Pintea, acuzații grave la adresa CNAS. „A blocat funcționarea normală a sistemului”

-


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a lansat luni acuzații deosebit de grave la adresa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) despre care a spus că, uzând de procedee birocratice exagerate, „a blocat ceea ce înseamnă funcționarea normală a sistemului”.

 

Alte declarații ale ministrului:

În urmă discuțiilor cu Casă și cu SIVECO sunt mai multe concluzii. Se impun măsuri urgențe pentru a rezolva funcționarea platformei.

Azi se va face o procedură de achiziție în regim de urgență având în vedere că pentru baza de date contractul a expirat, procedura existentă este contestată.

Această procedura trebuia făcută când s-a constatat că este blocată. Nu poți lasă fără mantenanță cele mai complexe baze informatice din România. Nu puteau fi decontate serviciile medicale.

A două chestiune care trebuie dezvoltată este achiziția uneii capacități hardware suplimentară, care acum e ocupată 98%.

Concluzia este că, de ani de zile, CNAS, uzând de procedee birocratice exagerate, a blocat ceea ce înseamnă funcționarea normală a sistemului și îmi asum ceea ce spun.

Când proceduri care puteau fi finalizate cu toate contestațiile din lume, oferte expirate stând la Casă, sunt lucruri care au afectat și au periclitat acest sistem…

Îmi cer scuze pacienților care au de suferit, inclusiv în numele Casei.
Aștept finalizarea raportului, care va merge la DNA.

E o urgență, o problema de siguranță națională.

Casă Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

Citește și:

Ghid de utilizare a cardului de sănătate când platforma online este nefuncțională


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.