Pintea continuă bătălia „cu neregulile” din unităţile spitaliceşti. „Continuăm. Verificăm mai multe aspecte”

-


Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea susţine că va continua folosirea metodei ”pacienţilor sub acoperire” în spitale, pentru depistarea neregulile de orice fel şi a cazurilor de luare/dare de mită.

 

„Continuăm. În acest moment avem 14 pacienţi misterioşi. Nu ştiu încă ce conţin rapoartele pe care ei le-au făcut, dar verificăm mai multe aspecte, inclusiv curăţenia, lucru pe care-l făceam şi eu în vizitele inopinate, pentru care din păcate nu am mai avut timp fizic, dar le voi continua”, a declarat Sorina Pintea.

Potrivit acesteia, prin intermediul pacienţilor sub acoperire se doreşte să se verifice modul de comportament al personalului şi interacţiunea dintre pacienţi şi aparţinătorii care intră în spital cu personalul medical.

„Nu a mai fost nimeni dat afară, pentru că dacă erau cazuri grave, probabil că mi se raporta imediat. Dar vom continua această chestiune pentru că, din punctul meu de vedere, dacă obligaţiile din fişa postului sunt îndeplinite, nimeni nu va avea probleme. Actul medical presupune existenţa a două entităţi, personalul medical, pacientul, şi cel de-al treilea, aparţinătorul. Dacă nu există respect reciproc, nu ne putem aştepta la nimic, pentru că de aici pornim”, a adăugat Sorina Pintea.

Acţiunea introducerii pacienţilor sub acoperire în spitale a început în iulie în baza strategiei anti-corupţie pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să o implementeze până în 2020.

”Pentru unii care nu respectă nişte reguli nu trebuie să sufere toţi care lucrează în sistemul medical. Până la urmă trebuie să învăţăm că există nişte reguli şi trebuie să le respectăm”, sublinia Sorina Pintea. Atunci, aceasta a exemplificat prin cazul unei persoane care și-a făcut analizele pentru școala de șoferi și căruia, pe lângă tariful normal, i s-a cerut ”o taxă de celeritate”.

Citeşte şi:

Ludovic Orban a explicat ultimele calcule din ajunul moţiunii de cenzură. „Am încredere că va trece”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.