Pintea, despre salariile rezidenților: În anul 6 vor avea un salariu brut de 7.900 de lei

-


Ministrul Sănătății Sorina Pintea a anunțat joi că, de la 1 martie, salariile medicilor vor crește cu peste 70%. Ministrul a anunțat că vor fi și scăderi de salarii, dar acest lucru este normal, întrucât un consilier din ministerul Sănătății trebuie să aibă același salariu cu consilierii din celelalte ministere.

Referitor la medicii rezidenți, ministrul a spus că și aceștia vor beneficia de sume considerabile. Iar până la 1 martie, cât vor avea loc majorările de salarii, rezidenții vor beneficia de burse.

„De la 1 martie 2018, salariile de bază, brute, ale rezidenților, vor crește între 151% și 287%, în funcție de specialitate. Astfel, un medic rezident anul 1, care are în prezent un salariu brut de 1985 de lei, va ajunge la 5.700 de lei brut. În anul 6, va avea 7.900 de lei brut, mai mult decât dublu față de nivelul actual. Medicii rezidenți pot obține ore suplimetare și din gărzi, iar de la 1 martie vor beneficia și de norma de hrană în locul tichetelor de masă”, a spus ministrul.

Vor fi însă și angajați în cazul cărora creșterile vor fi mai mici. „Este vorba despre farmacistul primar din unitățile clinice, farmacistul primar din anatomia patologică și medicina legală, asistentul medical din anatomia patologică și medicina legală. Aceștia au beneficiat de creșteri salariale începând din ianuarie 2017, iar sporurile pe care le primesc sunt de până la 100%”, a spus Sorina Pintea.

Pintea a spus că vor fi și scăderi salariale, în primul rând în ceea ce-i privește pe cei cu funcții de conducere din ministere și de la cabinetele demnitarilor.

„Sunt 3% cu probleme, dar nu cu probleme mari”, a spus ministrul.

Mai puteți citi și:

Ministrul Muncii crede că angajații din Sănătate nu ar trebui să se plângă de salarii


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.