UPDATE. Pintea, după ce a spus că „suntem un popor de infractori”. Declarația nu e gravă, ci…nefericită

-


Ministrul Sănătății a declarat luni, la o dezbatere publică pe marginea șpăgilor pe care pacienții le dau în spitale, că a fost criticată după ce a fost publicat pe site-ul Ministerului Sănătății documentul privind modificarea amenzilor pentru măsurile ingienico-sanitare. Fără măsuri coercitive nu pot fi rezolvate problemele, consideră ministrul.

UPDATE: Sorina Pintea a explicat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că afirmația sa că „suntem un popor de infractori” nu este una „gravă”, ci doar una „nefericită”.

Pintea susține că a folosit expresia „parcă am fi un popor de infractori”, cuvântul „parcă”, adăugând ea, atenuând duritatea afirmației. Potrivit înregistrării însă, Sorina Pintea nu a spus „parcă am fi un popor de infractori”, ci „eu cred că suntem un popor de infractori”.

Sorina Pintea: „Am spus <<parcă>> am fi”.

Europa Liberă: Generalizarea există, parcă am fi un popor de infractori.

Sorina Pintea: „Există generalizarea și vă spuneam că am fost într-un moment de dezamăgire față de unele reacții.​ Cuvântul << parcă>> cred că atenuează. Am spus parcă, în contextul acela, al propunerii de majorare a amenzilor. Dacă nu doresc să greșesc, nu mă uit la majorări”.

Sorina Pintea: „V-aș ruga să prezentați tot contextul.<< Parcă>>suntem, având în vedere faptul că ne supărăm când sunt majorate amenzile”.

Europa Liberă: Nu măsura este criticată, ci afirmația.

Sorina Pintea: „Nu este o afirmație, este o exprimare: parcă am fi. Pentru că ne supărăm dacă se majorează amenzile. V-aș ruga să nu interpretați”.

Știrea inițială

„Nu știu dacă știți, am publicat pe site-ul Ministerului Sănătății modificarea amenzilor pentru măsuri ingienico-sanitare, pentru depășirea timpilor de staționare în Unitatea de Primiri Urgențe. Vă spun foarte sincer, m-a amuzat reacția unora de după și mă gândeam, sper să nu mă citeze nimeni, eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm. Păi dacă eu n-am de gând să încalc legea, de ce să fiu supărat că cresc amenzile?”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la dezbaterea care a avut loc luni.

 

Citește și: Infecțiile intraspitalicești se transmit și prin mâinile medicilor


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.