Planul alimentar pentru o sănătate de fier. Trebuie să renunți la trei tipuri de mâncare

-


Una dintre dietele de slăbire și detoxifiere care a ajuns din nou în tendințe este ”Whole 30”. Aceasta nu presupune înfometarea, ci renunțarea la alimentele care ar putea avea un efect negativ asupra sănătății și siluetei tale.

Iată ce produse ar trebui să ocolești: 

Nu mânca legume boabe

Această dietă spune clar că nu trebuie să consumăm legume-boabe, precum fasole, mazăre, năut, ori linte, însă nici fructe oleaginoase, precum arahidele, sau untul de arahide. Această interdicție include, de asemenea, toate formele de sos de soia și tofu.

Nu consuma produse ce conțin caragenan

Nu mulți știu ce înseamnă caragenanul. Acesta este un carbohidrat extras din algele roșii care se utilizează pentru proprietățile sale de stabilizare și îngroșare a alimentelor. Regăsim caragenan în multe produse despre care am crede că sunt compatibile cu regulile acestei diete, cum ar fi laptele de migdale, înghețata vegană, iaurturile vegane, laptele din nucă de cocos, crema vegană pentru cafea, ori carnea de vită. Aceste produse sunt, însă, interzise în dieta ”Whole 30”. Deci, chiar și atunci când un aliment pare a fi inofensiv pentru siluetă, asigură-te că citești eticheta cu ingredientele sale.

Nu mânca lactate

Toate produsele lactate, cu două excepții, sunt și ele interzise. Excepțiile sunt untul de ghee și untul clarificat. Cele două alimente sunt preparate din unt care a fost gătit la căldură scăzută până când componenta sa solidă se separă și se lasă la fundul vasului, iar cea clarificată se depozitează separat și se consumă ca atare, în cantități mici.

Proteinele din lapte care se găsesc în untul ne-clarificat ar putea afecta rezultatele dietei. Îndepărtarea lor te ajută, însă, să slăbești fără a priva organismul de grăsimile necesare.

Untul de ghee și untul clarificat sunt similare, dar ghee este gătit puțin mai mult.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.