VIDEO. Planul fondatorului Tesla şi Space X care revoluţionează transportul urban din marile metropole

-


Miliardarul american Elon Musk, fondatorul companiilor Tesla (automobile electrice) şi SpaceX (rachete spaţiale), a prezentat marţi seară un tunel subteran destinat să revoluţioneze transportul urban prin evitarea ambuteiajelor de la suprafaţă, scrie Reuters.

 

Într-o prezentare de 30 de minute,  Elon Musk a lăudat segmentul de tunel cu o lungime de 1,83 kilometri ca o tehnologie revoluţionară promovată de ultima sa companie de construcţii de tuneluri Boring Company. Acesta a subliniat că acest tunel este primul pas spre dezvoltarea unei reţele de transport subteran de mare viteză, capabilă să transporte vehicule şi pasageri pe sub străzile celui de al doilea mare oraş din SUA cu viteze de până la 150 de mile pe oră (aproximativ 240 kilometri pe oră).

„Singura modalitate pentru a rezolva problema ambuteiajelor este să trecem la 3D, pentru ca sistemul de transport să se alinieze habitatului”, a subliniat Elon Musk.

Potrivit acestuia, ideea unui tunel i-a venit în urmă cu doi ani când era blocat în trafic, între vila sa din Bel Air şi birourile companiei SpaceX de la Hawthorne, iar această călătorie care dura peste 90 de minute era una care îi „distrugea sufletul”.

Tunelul test dezvăluit marţi nu este la prima vedere nimic nou: un tub cu un diametru de 3,65 metri prin care circulă automobile Tesla Model X echipate cu roţi laterale pentru a evita contactul cu pereţii.

Pentru Elon Musk, adevărata inovaţie ţine de aceste două extensii retractabile (similare cu stabilizatoarele unei biciclete) care pot fi fixate pe orice automobil electric sau autonom, „pentru doar 200 până la 300 de dolari”.

„Astfel, un autoturism normal poate fi transformat în vehicul stabil, capabil să călătorească cu mare viteză printr-un mic tunel”, a adăugat Elon Musk.

Experienţa oferită jurnaliştilor prezenţi cu ocazia inaugurării a fost să ruleze aproximativ 1,8 kilometri la o viteză de maxim 65 kilometri pe oră. În timp însă ideea este să permită miilor de vehicule electrice sau autonome să ruleze prin subsolul oraşului Los Angeles prin tunele similare la o viteză de aproape 250 kilometri pe oră.

Vehiculele ar urma să aibă acces la tuneluri direct de la suprafaţă, prin intermediul ascensoarelor sau rampelor, acolo unde va fi suficient spaţiu.

Citeşte şi:

Dragnea poate răsufla ușurat până pe 21 ianuarie

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.