Planul prin care Dăncilă vrea să tranşeze definitiv războiul remanierilor cu Iohannis

-


Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că mâine (vineri) va fi sesizată Curtea Constituţională cu privire la un posibil conflict, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat-o că încă mai analizează situaţia numirilor celor doi miniştri, Olguţa Vasilescu la Dezvoltare, şi a lui Mircea Drăghici la Transporturi.

 

„L-am sunat pe domnul preşedinte să văd ce se va întâmpla, dacă va nominaliza cei doi miniştri, având în vedere că suntem în perioada premergătoare preluării Preşedinţiei Consiliului UE. Domnul preşedinte a spus că încă mai analizează. Până săptămâna viitoare nu va nicio decizie. Deci ne vedem obligaţi să facem această sesizare la CCR, pentru că avem o preşedinţie de preluat şi nu este de joacă cu aceste lucruri”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată de jurnalişti dacă a trimis la Palatul Cotroceni demisiile miniştrilor Paul Stănescu şi Lucian Şova, Viorica Dăncilă a răspuns sec: „Da, saptamana trecută, luni cred. Mâine demisia ministrului Transporturilor Lucian Şova împlineşte 15 zile. Am cerut acum toate informaţiile să vedem care este situaţia”.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referitor la o decizie privind numirile de la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, că analiza este încă în lucru, dar remanierile sunt făcute de ochii lumii, fiindcă sunt înlocuiţi oameni slabi cu alţii şi mai slabi.

„Soluţia e a PSD. Nu au decât să vină cu oameni performanţi. Nu am finalizat analiza”, a subliniat Klaus Iohannis.

În schimb, Lia Olguţa Vasilescu, cea respinsă la ministerul Transporturilor şi propusă acum la Dezvoltare, a declarat că de joi ministerul Transporturilor intră în blocaj, deoarece nu mai există ministru.

Preşedintele i-a respins pe Ilan Laufer la Dezvoltare şi Lia Olguţa Vasilescu la Transporturi, noile propuneri ale premierului Viorica Dăncilă fiind Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării şi Mircea Drăghici pentru Transporturi.

Vom reveni.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.