Pleșoianu: „La 30 de ani de la Revoluţie, preşedintele Senatului este un fost şef al SIE. Bravo, Dăncilă! Super idee”

-


Deputatul PSD Liviu Pleoşoianu este revoltat de decizia propriului partid de a-l fi susținut pe Teodor Meleșcanu pentru șefia Senatului. El a subliniat că, la 30 de ani de la Revoluţie, al doilea om în stat şi anume preşedinte al Senatului este Teodor Meleşcanu, un om care este fost director al SIE, în condiţiile în care Parlamentul ar trebui să controleze activitatea serviciilor.

 

„La 30 de ani de la Revoluţie, al doilea om în stat – preşedintele Senatului – este un fost director de serviciu secret… La 30 de ani de la Revoluţie, Parlamentul României, despre care Constituţia României scrie că este „organul reprezentativ suprem al poporului român”, are ca preşedinte al Senatului un fost şef SIE. În condiţiile în care, cică, Parlamentul trebuie să controleze activitatea serviciilor…”, a scris Liviu Pleşoianu, pe Facebook

Social-democratul a mai scris: „Bravo, Dăncilă! Super idee! Vai de capul celor care-ţi cântă-n strună… P.S. Şerban Nicolae sau Titus Corlăţean n-aveau cum să fie propunerea PSD, nu-i aşa!? Absolut lamentabil ce se întâmplă!”.

Teodor Meleşcanu, propus de PSD, a fost ales, marţi, preşedinte al Senatului, obţinând de abia în al doilea tur numărul necesar de voturi.

Liderul grupului senatorilor ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat ulterior că intenţionează să sesizeze CCR pe acest subiect, deoarece alegerea lui Meleşcanu a fost făcută cu încălcarea Regulamentului Senatului care spune că un grup politic nu poate propune pentru funcţie doi senatori din acelaşi partid.

Citește și:

Dacian Cioloș: „Dacă Rovana Plumb va fi respinsă, România poate desemna un alt candidat pentru postul de comisar”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.